Skocz do zawartości

Pysie się chowają.....

bajron1984

Rekomendowane odpowiedzi

Teraz dobra pora na zdjęcia a nie na testy.

Może coś podrzuć aktualnego i pokaż te twoje sępy:D

Coś dużo tego NO3 dowalają albo wiele sępów albo duże sępy:D

Rozejrzyj się po baniaku czy gdzieś gówienka nie zalegają bo karmy nie powinno być.:D

Rozumiem że głodówkę nadal utrzymujemy.?

Uważam że podtrzymujemy głodówkę a zdecydujesz czy karmić jak zobaczymy czy ta biologia utrzyma te NO2 poniżej 0,2 czy będzie rosło w najbliższych dniach.

Spokojnie rób co ustalone.

Ok.Ale jedno mnie zastanawia jak od przodu patrze na baniak to woda jest przejrzysta,ale jak zerkam z bocznych ścianek to woda jest mleczna czy to normalne?

a i jak dobrze pójdzie to w tym mies.będę miał baniak 315L i kurcze znowu stres dla rybek:(

To może tym razem zrobisz wszystko po kolei, kupisz co trzeba i baniak 315 litrów wystartujesz porządnie, a ryby wpuścisz do niego dopiero jak cykl azotowy się zamknie? Rób podmiankę i po niej możesz karmić ryby, wygląda na to, że powoli się stabilizuje.

To może tym razem zrobisz wszystko po kolei, kupisz co trzeba i baniak 315 litrów wystartujesz porządnie, a ryby wpuścisz do niego dopiero jak cykl azotowy się zamknie? Rób podmiankę i po niej możesz karmić ryby, wygląda na to, że powoli się stabilizuje.

Jeżeli kupno baniaka wypali to na wariackich papierach czyli wszystko z 160L do 315L włącznie z rybkami ......bo będę zamieniał 160L na 315L baniak

Mhm, czyli masz generalnie w poważaniu nasze rady i produkujemy się bez sensu... Co prawda masz już połowę wody do nowego baniaka, ale ta biologia jest jeszcze tak niestabilna, że obsłużenie 100% większej ilości wody może spowodować znowu te same problemy. Szkoda tylko ryb...

NO3- w kranie wynosi 0.5

-- dołączony post:

Mhm, czyli masz generalnie w poważaniu nasze rady i produkujemy się bez sensu... Co prawda masz już połowę wody do nowego baniaka, ale ta biologia jest jeszcze tak niestabilna, że obsłużenie 100% większej ilości wody może spowodować znowu te same problemy. Szkoda tylko ryb...

Matik kolego zrozum że jak wypali to nowy baniak dostane na zasadzie wymiany wstawią mi nowy baniak a zabiorą stary.....

Bajron kolego, zrozum, że ryby też mają jakieś odczucia (ODczucia, nie Uczucia) i nie są zabawkami. Jak będziesz tak z nimi postępował to na pewno odbije się na ich zdrowiu. Bardzo mi ich szkoda i na tym kończę udział w tym wątku bo widzę, że ryby to dla Ciebie dalszy plan, a powinno być trochę odwrotnie. Pomyśl trochę o tym, żeby zapewnić im komfort zamiast ciągle coś gmerać. Ja wiem, że to fajna sprawa, sam lubię etap "budowy", ale najważniejsze jest dobro mieszkańców tego akwarium... Powodzenia.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.