Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dobra przekonaliście mnie ;D Pytanie:

Bez sterownika da radę operować samym ściemniaczem do Niebieskich i Czerwonych ?

Da radę :)

Możesz zrobić tak, że białe podłączasz bez ściemniacza a niebieskie i czerwone dajesz na jednym lub jeszcze lepiej na dwóch ściemniaczach. W takim układzie biały świeci na maxa a jasność pozostałych sobie regulujesz.

Opublikowano

Zamówiłem dwa ściemniacze do niebieskiego i czerwonego. Pilota nie chce (sterownika) bo na co mi jeżeli ściemniaczem da się ręcznie regulować.

W takim razie muszę zrobić oddzielną wtyczkę dla niebieskiego i oddzielna wtyczkę dla czerwonego. Nie mogę pomieszać kolorów np. biały/czerwony/biały/niebieski/biały/niebieski/czerwony/biały

Niebieskie muszą być w jednym szeregu ze sobą i podłączone pod ściemniacz i tak samo czerwone.

Dobrze rozumiem ?

Opublikowano

Musisz połączyć kolory w 3 osobne obwody, ale kable możesz dać takiej długości, żeby podczas klejenia modułów do profilu dało sie je wymieszać tak jak planujesz. Nie ma problemu.

Opublikowano

Dobra, wszystkie zabawki skompletowałem. Mam wszystko kupione to samo co w czwartym poście kolegi stan tj.

ściemniacz x2

zasilacz

moduły

gniazda i rozgałęźnik

sterownik

Ktoś może powoli i na spokojnie dokładnie opisać co i jak z czym połączyć ?

Opublikowano

Cześć.

patrząc od zasilacza do gniazda wpinasz rozgałęźnik za nim wpinasz gniazda a do gniazd wkręcasz kable.Moduły białe możesz połączyć w jeden kabel a kolorowe daj oddzielnie do każdego ze ściemniaczy, oczywiście połączenia daj w koszulki termokurczliwe.

Opublikowano

Wygląda dobrze tylko dlaczego masz jeden ściemniacz do niebieskich i czerwonych? Ja osobiście czerwony skręcam do minimum a niebieski mam na full. Radziłbym mieć 3 ściemniacze 1 do białych 1 do czerwonych 1 do niebieskich i wtedy masz pełną regulację. Ogólnie jest OK.