Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ale zakładając że nie chcę mieć regulacji czyli bez sterownika i ściemniacza nie potrzebuję tego na 3 wtyczki a na 1 wtyczkę wystarczy. Dobrze rozumiem ?

Opublikowano

Jasne, Twój pomysł zadziała.

Białych bym nie przecinał, żeby wlutować pomiędzy nie kolorowe. Daj cały szereg, a te kolorowe zmieścić pomiędzy nie ( kabelki łączące moduły też mają pewną długość ) w osobnym szeregu.

Te kolorowe rzeczywiście można pociąć i polutować we wspólny szereg ( pamiętaj o koszulkach termokurczliwych cieniutkich ), aby wpasować w odpowiednie miejsca.

Tak uzyskane 2 "pociągi" można podłączyć równolegle pod zasilacz lub zlutowac razem na końcu. Oczywiście jeśli rezygnujesz ze wszelkich opcji regulacji.

Ale akwarium wygląda genialnie późnym wieczorem, jak już biały całkiem zgaśnie a niebieskie jeszcze się ściemniają ;)

Opublikowano

Albo czerwonego ;) Ale wtedy zawsze możesz rozlutować, dodać lub ująć jakiegoś koloru i polutować na nowo. Jak raz dobierzesz proporcje tak, żeby Ci pasowały, to będzie grać.

Ja swoich modułów nie lutowałem. Skręciłem tylko dobrze kabelki i na to dopasowana koszulka termokurczliwa. Działa. W końcu jak to przykleisz na profil/belkę/pokrywę to na pozrywanie będzie mało narażone.

Opublikowano

Chce oświetlić zbiornik 120x50x50 czyli 300 litrów. Zamierzam zamówić:

12 białych, 6 niebieskich, 2 czerwone. Myślę że po odpowiednim rozłożeniu tego będzie ok.

Opublikowano

Cześć

Ja w swojej 240l mam 12 białych 6 niebieskich i 2 red ale musisz kupić 2x ściemniacze bo jest z byt czerwono i zbyt fioletowo.

Postaram się podesłać zdjęcia jutro.