Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie no to raczej oczywista sprawa :rolleyes: chodziło mi raczej czy parametry wody nie zrobią im kuku w świeżym zbiorniku ? I dla czego nie wystartować w takim razie z 2 saulosi np a potem dokupić więcej ?

Wysłane przy użyciu Taptalk

Opublikowano
Nie no to raczej oczywista sprawa :rolleyes: chodziło mi raczej czy parametry wody nie zrobią im kuku w świeżym zbiorniku ? I dla czego nie wystartować w takim razie z 2 saulosi np a potem dokupić więcej ?

A nie wolałbyś użyć jakiegoś preparatu zawierającego bakterię i pożywkę (np. Sera Nitrivec, albo Tetra Bactozym) ?

Opublikowano

No właśnie pytanie czy jest sens inwestować w tego typu preparaty skoro można powoli budować obsadę? A druga rzecz jeżeli powoli będziemy zbierać obsadę to jest duża szansa że wymieszamy krew w baniaku ... czyż nie ?

Opublikowano

Moim skromnym zdaniem szkoda ryb, a przy takim litrażu jak ma Twoje akwarium, koszt zakupu preparatu to nie majątek.

Z tym mieszaniem krwi w baniaku to nie przesadzajmy - kupujesz zaledwie kilka rybek, które mają cieszyć Twoje oko, a nie przymierzasz się do uruchomienia hodowli z prawdziwego zdarzenia, żeby myśleć o takich kwestiach jak mieszanie krwi ;-)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

No i pojawiły się żółte stworzonka ;)

Choć jedno z nich ewidentnie żółe być już nie chce :P

Niestety jakość nie powala bo telefonem ale w galeri pojawią się ciekawsze zdjątka już w krótce mam nadzieję

post-16226-14695723134093_thumb.jpg

post-16226-14695723137524_thumb.jpg