Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W BW się niestety srednio zakochała hehe

Z Malawi pozytywnie się zdziwisz ;) ja postawiłem przy kręceniu nosem 300 litrów, teraz po niecałym roku mam zgodę na jakie chcę, a chodzi mi po głowie takie 240x80x60 :D

Opublikowano

No zazdroszczę Panowie moze jak bym mial wlasne mieszkanie a nie wynajmowane i wiecej niz 26m to bylo by łatwiej przpchnąć temat :P

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ok stara obsada znalazła nowy dom, a ja mogę zabrać sie za budowę nowego baniaka ;). I tu pojawia się moje pytanie, czy jak zbiornik dojzewa to musi być światło i grzałka, czy wystarczy filtr ?

Wysłane przy użyciu Taptalk

Opublikowano

same filtry wystarczą, grzałka też może być

edit: ale zaraz przecież ty miałeś dojrzałe akwa ? zrób sporą podmianę, włóż dekoracje, ustabilizuj pH do 7,6+ i kupuj ryby. Czyż nie ?

Opublikowano

Niby tak ale po BW ciągle miałem tą wode lekko herbacianą i z tąd decyzja że nie chce "starej" wody, w filtrze powinny być jakieś dobre pozostałości ;). Poza tym czekam na sterownik do oświetlenia więc aż tak mi się nie pali ;)

Wysłane przy użyciu Taptalk

Opublikowano

herbaciana woda to nie problem wyjmiesz korzenie, liście, i cały ten bałagan, zrobisz większą podmianę i gotowe. Jeśli już wylałeś starą wodę, a filtr nie pracuje to będziesz startował z cyklem od początku.

Opublikowano

Woda już w kiblu ;p a filtr pracuje także mam nadzieję, że nic tam złego się nie stało i będzie ok, a tak jak pisałem mam jeszcze czas, więc mi się nie pali :D. Kamienie już poukładane więc może porobie dziś jakieś fotki i dodam ocenicie moją ciężką pracę :P