Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Planuje zbiornik 300 l. o wymiarach 150/40/50. Przewiduje filtracje dwoma filtrami. Jeden zewnętrzny kubełkowy eheim i drugi wewnętrzny typowy mechanik. Pytanie tylko o jakiej mocy filtry zastosować przy tym litrażu?? Gdzieś wyczytałem że dobrze by była nadfiltracja.

Opublikowano

Kubełek pod biologię to bierz jaki Ci pasuje. Przepływ w tym przypadku nie ma większego znaczenia. Co do wewnętrznego to polecam Aquael Turbo 2000. Sprawdzony i dobry sprzęt.

• Dziękuję 1
Opublikowano

Mysle o czyms takimhttp://allegro.pl/eheim-experience-2424-120-250l-filtr-zewnetrzny-i5099984515.html

Szukam kubła który bedzie cichy i bezawaryjny

Opublikowano

Ja Ci powiem tak... w zupełności to co jest w tym kuble Ci wystarczy. Kiedyś będziesz kombinował i zmieniał ale na początek kosztów masz i tak dużo więc nie szukaj nowych ;)

Opublikowano

Jeśli chodzi o filtrację to owszem kubeł + aquael 2000 wystarczy w zupełności, ale potem zobaczysz tak jak ja, że szkoda miejsca i wyglądu na rurki, gąbkę i grzałkę. Ja się zastanawiałem na zmontowaniem kaseciaka, i Tobie też to proponuję. Koszt myślę że będzie mniejszy niż cena tego kubła z eheima.

Tu masz linka:

http://forum.klub-malawi.pl/filtr-kasetowy-akwarium-t23333.html

EDIT: żeby daleko nie szukać, zobacz post wyżej u JemioloSeby na fotce jak to wygląda ;)

Opublikowano

Widziałem kiedyś coś podobnego u gościa który zajmuje sie tanganiką. Super sprawa ale dk tego trzeba chyba robić wklejki w akwarium... dobrze mówie czy sie myle??