Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzieki za pomoc, to jest siła doświadczenia!


Gsztar jaką obsadę planujesz? I dlaczego piszesz że masz skromniejsze? Ważne żeby sie tobie podobało!

Opublikowano

Zgodnie z sugestiami kolegów z forum to:

Saulosi 2/3-4 - 8 szt. max

Iodotropheus sprengerae, 2/3-4 - 8 max

-- dołączony post:

Filtr po lewej schował bym za kamień.


Czyli po prostu go obniżyć? Czy tak może on działać?

Opublikowano

Jasne, że tak. Ale czy on może być tak głęboko zanurzony - względy techniczne. Jeśli tak, to go jutro chowam.

Opublikowano
Ale czy on może być tak głęboko zanurzony - względy techniczne.


...może śmiało. Ale gdybyś chciał aby właśnie ten mechanik łamał Ci lustro wody napowietrzając wodę wtedy warto dać z dwie rurki ( można dokupić) po to aby gąbka była jak najniżej a wylot jam najwyżej . Ale skoro jesteś zadowolony z cyrkulacji to śmiało możesz go po prostu schować za kamień. Mechanicznie niczemu to nie grozi:)

  • Dziękuję 1
Opublikowano

Nowe wyniki pomiarów w moim pierwszym zbiorniku malawi


KH - 5

GH - 10

pH - 7,6

NO2 - > 1,0 mg/l

NO3 - 40 mg/l

NH4 - < 0,05 mg/l


No to czekam dalej. Może już niedługo N02 zacznie spadać.

Dziś czeka mnie jeszcze zmiana położenia filtra mechanicznego. Mam nadzieję, że zbiornik będzie wyglądał troszkę lepiej.

Opublikowano
Moje jest dużo skromniejsze. Mam nadzieję, że chociaż trochę przypomina malawi.


Czemu taki żwir? Pyszczaki nie będą miały gdzie kopać.

Opublikowano

Taki mi polecono. Może trochę tego z przodu przesune na tył a z przodu zrobię plaże. Jaki żwir jest dobry na plażę?

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.


×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.