Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kado moduły 5050 Samsunga miały to wszystko o czym napisałeś IP68 i kąt świecenie 150. Brałem od nich te moduły byłem tam i widziałem jaka jest różnica między 5050 a 5630.

Proszę oto specyfikacja dla modułu 5630

9eef41f954a16162gen.jpg

Przeczytaj sobie w tym wątku opisałem to szerzej

http://forum.klub-malawi.pl/oswietlenie-led-t25154.html

Seba Ty masz cztery diody, więc te 170 \lm zgadza się z rzeczywistością. Każdy producent piszę, że jedna dioda posiada około 48lm. Ale nijak się to ma do obliczeń :-)

Opublikowano

Przy moich samsungach różnica w opisach jest i to spora.

Myślę, że za jasność świecenia będzie też odpowiedzialne wysterowanie danego leda. Bo na przykład Sebastiana samsungi 5630 dają 170lm ale kosztem 2,5W , ale już samsungi 5730 z poborem 1,02W dają 120lm.

Tak samo moje samsungi 3 diodowe 5630 biorą około 1W ale już tylko 84lm.

Opublikowano

Sławek racja, ta tabelka jest nieaktualna z Polskiled .... Pokaż mi proszę, gdzie jest podane, ze 5730 mają 120lm ?.... 120lm w tym module dotyczy tylko jednego pasma światła - białego

Opublikowano

Te Samsungi które posiadam 5630 mają 1,08W przy trzech diodach mają 120lm, czyli dokładnie jak te 5730.

Czym się różnią te dwa moduły od siebie, według mnie i opisów jakie znalazłem w sieci to tylko wielkością diody. Bo dioda 5630 ma 5,6mm x 3mm a dioda 5730 ma 5,7 x 3 a parametry te same.

Kado my piszemy tylko o module biały zimnym w RGB nie występują póki co inne diody jak 5050.

Prosze oto specyfikacja 5730

Table-modu%C5%82-GOQ-3-LED-5730.jpg

Jak się tylko pokażą RGB inne niż 5050 w modułach to na pewno zarz będę wiedział :-)

Opublikowano

Stan, no przecież facet na filmiku, który podałem, udowodnił , że 5730 daje 2 razy mocniejsze światło, niż 5630 i dla mnie laika to wystarczy, więc czymś się muszą różnić. Moim zdaniem, to po prostu krok naprzód w technologii i tyle ... za pół roku wyjdą mocniejsze :)

• Dziękuję 1
Opublikowano
Stan, no przecież facet na filmiku, który podałem, udowodnił , że 5730 daje 2 razy mocniejsze światło, niż 5630 i dla mnie laika to wystarczy, więc czymś się muszą różnić. Moim zdaniem, to po prostu krok naprzód w technologii i tyle ... za pół roku wyjdą mocniejsze

Do mnie też to przemawia , jedynie szukałem dodatkowych linków na dowód tego ;-).