Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Panowie co byscie lepiej polecili do standardowej 200L z filtrow HW 302 czy Atmana CF-800 poniewaz mam oba i zastanawiam sie ktorego wsadzic i ktory bedzie lepszy?

Opublikowano

...jeden i drugi się nadaje na biologa. HW ma ciut lepsze parametry typu przepływ ale też ciut więcej prądu pobiera ( 5W więcej jak CF 800) .Naprawdę to te różnice są nieznaczne i teoretyczne. Jaki dasz taki będzie dobry.

Opublikowano

Śmiało polecę HW-302. Andrzeju kiedyś z ciekawości podłączyłem tego HW pod miernik i pokazał mi 11,5W. Pamiętam, że ktoś również to sprawdził i wynik był ten sam.

Opublikowano
Śmiało polecę HW-302. Andrzeju kiedyś z ciekawości podłączyłem tego HW pod miernik i pokazał mi 11,5W.

Widzisz. Teraz sobie przypomniałem ,że robiłeś te testy z poborem prądu .Ale nie chciałem już mieszać bo nie mogłem znaleźć tego tematu . Dlatego zaznaczyłem ,że te różnice są teoretyczne:) Dzięki ,że to napisałeś..Może koledze ułatwi to wybór.

Opublikowano
Śmiało polecę HW-302. Andrzeju kiedyś z ciekawości podłączyłem tego HW pod miernik i pokazał mi 11,5W. Pamiętam, że ktoś również to sprawdził i wynik był ten sam.

To ja Was zaskoczę, bo przy moim pokazywał tylko 6W. Choć przed podłączeniem go do miernika byłem pewien że będzie brał powyżej 18W, które ma w papierach.

Opublikowano
To ja Was zaskoczę, bo przy moim pokazywał tylko 6W. Choć przed podłączeniem go do miernika byłem pewien że będzie brał powyżej 18W, które ma w papierach.

...to nasuwa się pytanie w takim razie jaka jest naprawdę jego wydajność? Bo wg mnie mały pobór prądu równa się słaba wydajność ( przynajmniej teoretycznie). I tak właśnie czasami nas producenci "ściemniają".:)