Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie powiem Ci jaka jest różnica w filtracji bo nie za bardzo wiem o co konkretnie Ci chodzi to po 1, po 2 nie jestem w stanie znaleźć polskich informacji na temat tego Atmana. Fluval ogarnie i biologicznie i mechanicznie, nie wiem czy Atman też czyni takie cuda, ale na pewno poradzi sobie biologicznie... Jeśli stać Cię na to żeby pozwolić sobie na Fluvala, brałbym Fluvala, do niego falownik i nie musisz się martwić o mechaniczny filtr.

Opublikowano

Rozumiem, tylko po co mi falownik jak mam akwarium słodkowodne.Ryby mam duże typu. pielęgnice, pawiookie, cytrynowe, piranie.Mam atmana 7 lat, ale od nie dawna strasznie woda zrobiła się mętna i nie wiem czy to nie spowodowane jest uszczelką czy wkładów filtracyjnych.

Z góry dzięki za odpowiedź, jeśli chodzi o kasę nie gra roli.Czekam na info, pozdro :)

Opublikowano

Falownik w sensie cyrkulator typu jebao, czy jvp ;) nie tyle do robienia fali, ale do poruszenia wodą w celu skierowania syfów w stronę zasysu takiego Fluvala ;) hmm, może wkłady trzeba przepłukać, możesz też zastosować do kosza w kuble specyfik o nazwie Purigen, zbija NO3 oraz klaruje wodę ;)

Opublikowano

Ja osobiście mam jako cyrkulator pompę Aquael Turbo 2000, ale on służy mi jako mechanik, Ty z Fluvalem nie będziesz tego potrzebował więc kupiłbym którąś z turbinek Jebao RW 4 albo 8 lub JVP, które są tańsze, ale podobno różnica cenowa ma potwierdzenie w jakości w tym wypadku...

Opublikowano

Witam mam podpiętą deszczownice po środku.Z której strony montować ten falownik?

Domyślam się, że na przeciw ? I chciałbym zapytąć odnośnie ceny bo jebao kosztuję 250 zł, a jvp 40 zł.Duzą różnica pomiędzy jakością będzie?

Strzeliłem fotkę poniżej, można ocenić przerzystość wody.

http://zapodaj.net/38d497f6076d0.jpg.html