Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

I chcę mieć jedno źródło światła tak jak teraz czyli dwa naświetlacze obok siebie odchylone na boczne ściany.Opierają się na wzmocnieniu tylko obudową po jednej stronie.Jeden leci na lewo światłem a drugi na prawo. A tu moduły pewnie trzeba dać też w miarę blisko żeby mieć efekt jednego światła :) To może LG by dać je gęściej niż te samsungi ? Bo jak ma być z nad szybami to jakieś 6-7 cm od wody będzie na pewno :)

[300] Malawi

Opublikowano

Nie wiem jak rozkłada się światło przy modułach 5630, nie wiem jaki jest kąt padania. Ja mam zamontowane jakby dwie belki gdzie białe moduły są rozłożone jednakowo jak i na jednej tak i na drugiej beleczce. Którą mam wykonaną z plastikowego tunelu podtynkowego:-). Obok białych mam pomieszane niebieskie z czerwonymi. Dlaczego tak zrobiłem ano dlatego aby uniknąć efektu pojawiania się i znikania ryby jak będzie płynęła dość wysoko.

Opublikowano
chcę mieć jedno źródło światła tak jak teraz czyli dwa naświetlacze obok siebie odchylone na boczne ściany.Opierają się na wzmocnieniu tylko obudową po jednej stronie.Jeden leci na lewo światłem a drugi na prawo. A tu moduły pewnie trzeba dać też w miarę blisko żeby mieć efekt jednego światła To może LG by dać je gęściej niż te samsungi ? Bo jak ma być z nad szybami to jakieś 6-7 cm od wody będzie na pewno

Skoro nie widzisz efektu ufo przy dwóch naświetlaczach to przy 5 lub 3 samsungach 5630 też nie zobaczysz. Z resztą już Cię nie namawiam. Myślę, że zostało napisane wszystko co można napisać o tych modułach. Co byś nie zrobił to i tak będziesz zadowolony bo tak jak pisałem wcześniej to prawie jedno i to samo oświetlenie. Ja teraz jedynie zmienię pasek niebieski na te moduły RGB i będę mógł sterować barwą światła. Oczywiście zdam relację jak już wszystko podłączę.

Opublikowano

Tzn lądowanie ufo , pewnie chodziło o to że kilka słupów światła. Ja mam jeden ale ja chciałem nie doświetlone boki na samym początku dlatego mam taki jeden słup światła rozchodzący się od góry akwa ale jedno a nie kilka źródeł światła.

[300] Malawi

Opublikowano

Guban jeżeli chodzi o połączenie modułów z naświetlaczami to słabo trafiony pomysł. Miałem takie rozwiązanie i nie mieszały się kolory białe, czerwony i niebieskie. Żeby cokolwiek uzyskać musiałem się nieźle na kombinować, a z czerwonych diod musiałem zrezygnować. Także jak ktoś ma ochotę na moduły to polecam mieszanie samych modułów i oświetlenie takie musi znajdować się jak najniżej nad lustrem wody imho nie wyżej jak te 8cm. Jeżeli chcesz do naświetlaczy dać białe światło to nie ma oczywiście problemu, no ale chcą uzyskać fajne i lepsze światełko konieczne jest użycie dodatkowo red , blue lub RGB.

Opublikowano

Nie nie ja nie chcę mieszać może źle mnie zrozumiałeś. Ja teraz mam dwa naświetlacze obok siebie żeby nie mieć efektu kilku źródeł światła.Dlatego mam je obok siebie i odchylone w stronę bocznych ścian by mieć jedno źródło światła rozchodzące się coraz bardziej na boki ku dołowi :) A moduły to dam same , pisałem wcześniej że chcę zmienić naświetlacze na moduły:)

[300] Malawi