Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jak już Guban wiesz problemem u Ciebie jest szyba. Rozprasza ona światło i robi efekt podobny do świetlówki. Tym właśnie sposobem nie masz widocznych blików i tego efektu na tle. Jak zdejmiesz szybę będzie bardzo podobnie.

Tak wiem , chociaż przy naświetlaczach szyba nie była problemem. Pisałem już o tym też... no trudno na razie się wstrzymam ze zdejmowaniem szyby bo korony nie zamierzam robić a sam wiesz że bez ochrony ryby będą na podłodze prędzej czy później. Pisałem również że chciałem zastosować w akwa "mocne słońce" na około 3 godzinki dziennie i do tego mogę wykorzystać te co masz z 2 sztuki 5630 i wtedy bym miał bliki chociaż przez tą chwilę.

[300] Malawi

Opublikowano

Ryby zazwyczaj wyskakują rozpędzone przy szybach bocznych lub frontowych.

Przypuszczam, ze posiadasz w zbiorniku wzmocnienia wzdłużne więc przypuszczalnie fronty są zabezpieczone. Spróbowałbym położyć na każdym z boków paski z szyby powiedzmy po 10cm i powinno wystarczyć aby rybska nie wyskakiwały.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Moduł czy to 5630 czy 5050 może być modułem o kolorze światła białym , czerwonym , zielonym niebieskim ale również i modułem łączącym wszystkie kolory czyli RGB. Kupując moduły musi być w aukcji czy na stronie sklepu podane jakiej barwy jest moduł. A w przypadku koloru białego jaką ma temperaturę barwową podana w kelwinach(K).

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

JemioloSeba Dzięki za rady dotyczące LED.

Przysłane, zamontowane- efekt niesamowity. Ledy zamontowałem w akwarium ogólnym. Akwarium z pyszczakami brabancka Duboisa czeka na swoją kolej, lecz na razie świetlówki spisują się bez zarzutu.

PS. Pozdrawiam Marka z 81 ;)