Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wysyłka rybek to nic strasznego, przynajmniej pociągiem czy pks. Z kurierami trochę gorzej choć też da się. Myślę, że tu bardziej chodziło o obawę, że chcesz wpuszczać ryby do jeszcze niedojrzałego akwarium bez zamkniętego cyklu azotowego.

Wysłane z telefonu

Opublikowano
że tu bardziej chodziło o obawę, że chcesz wpuszczać ryby do jeszcze niedojrzałego akwarium bez zamkniętego cyklu azotowego.

No no, dokładnie o to mi chodziło :D Ale Koleżanka napisała wcześniej o kurierze więc może też chodziło jej o to, że nie zgodziłaby się na wysyłkę akurat tym sposobem transportu ;)

Opublikowano

Dzisiaj wkońcu zalałam akwarium, zajeło mi to troszke czasu bo powolutku wlewałam. Narazie chodzi tylko e901 potem dokupie mechanika, w cyklu azotowym chyba wystarczy taka cyrkulacja.

Chcialam wrzucic nurzańca i anubiasa ale boje sie ze zostaly na nich jakies ślimaki bo sa wyciagniete z roslinnego gdzie jest ich plaga. Trzymalam je w wybielaczu bo taka opcja byla najlatwiejsza aby pozbyc sie slimakow, ale nadal mysle ze chyba wszystkich nie wybiłam, zobaczymy :D644e307a749e7164abe0f77f56ee64cc.jpgefa548ab7b4487e4337d778b1781b9d3.jpge1ca5fc55e9907430e59a961a1224187.jpg

-- dołączony post:

Jeszcze chciałam spytać co do filtra, jaki byście polecili jako wewnętrzy ?

Jak mam dbąc terazo akwarium, co tydzien podmieniac tylko wode okolo 10%? Plus do wlewanej wody dolewać uzdatniacz ?

Opublikowano

Teraz nic nie podmieniasz aż do zamknięcia cyklu azotowego, po prostu sprawdzaj sobie parametry co jakiś czas, żebyś wiedziała na jakim etapie jesteś. Co do filtra to kup Aquael Circulator 1000, albo 1500 i będzie ok.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.