Skocz do zawartości

Pomoc przy zakładaniu akwarium.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak w zasadzie to ustaw sobie tak, żeby Ci się podobało, bo nie my będziemy patrzeć codziennie na ten baniak... ;) Pamiętaj tylko o tym, żeby kamienie nie stały bezpośrednio na dnie albo piachu, tylko na podstawce i żeby konstrukcja była stabilna.

Opublikowano

A niech robi co mu się podoba, to jego akwarium i on będzie głównym widzem... Co do opinii jednak w stosunku do takich konstrukcji, podejrzewam, że większość głosów będzie na nie, dlatego poradziłem już wcześniej - kup do tego łupka jakieś normalne kamienie i spróbuj coś z tego wyczarować, jeśli nie chcesz i będziesz układał takie twory to nawet nie pokazuj bo każdy będzie narzekał :P

Opublikowano
A niech robi co mu się podoba, to jego akwarium i on będzie głównym widzem...

ja nic mu nie narzucam przecież :) stwierdzam, że skoro wrzuca fotki to liczy na jakieś rady.

a każdy dobrze wie, że z dachówkowatych łupków trudno jest cokolwiek konkretnego ułożyć

Opublikowano

Jeśli wszystko co masz, to te "dachówki", jak to słusznie seemann nazwał, to za wiele z tego nie zrobisz, dlatego po raz trzeci już napiszę żebyś dokupił do tego jakieś kamienie/skały, z którymi można będzie pokombinować używając tego, co kupiłeś do tej pory.

-- dołączony post:

ja nic mu nie narzucam przecież :)

Chodziło mi bardziej o post pablojogi... ;)

Opublikowano

...musisz wziąć pod uwagę kolor tła , piasku , ryb....Do tego dobierz sobie kolor kamieni . Bez względu na opinie innych to Ty codziennie będziesz z tym akwarium a nie my.Tobie ma dawać radość obserwacji. Zaufaj swojemu poczuciu estetyki :)