Skocz do zawartości

Moja córcia+pokarmy=TRAGEDIA W AKWARIUM

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzisiaj moja kochana córeczka postanowiła nakarmić pysie i glonojady.

Skończyło się na tym, że 250ml Tropical Algae wafers i 250ml protemin C znalazło się w akwarium.

Oczywiście natychmiast filtry się zapchały, a ryby podpłyneły do powierzchni.

Pozostał mi restart i wkurzenie na córkę...

Opublikowano

Moja córcia ma niecałe 3 latka. Dzieciaki mają zwoje akwarium i do tej pory problemu nie było...

Aktualnie pałby 2 samce saulosi i 4 samice....

Pozostał jeden samiec i 2 dogorywające samice.

Jestem załamany i w&%@^#.

Podejrzewam, że przez noc padnie wszystko.

Opublikowano

W akwa u szwagierki pływał żółw i to stepowy ( lub grecki ), czekolada, paluszki i zawartość 250-ki spiruliny. Szybka reakcja uratowała obsadę saulosi oczywiscie poza akcją z zółwiem nie obyło sie bez restartu.

Zrobił to 3 latek. U mnie też narozrabiał nakarmił młode ryby tak że wyglądały jak dobrze karmione welonki na szczęście spiruliną a na deser dał im kiszonego ogórka ale nie zagryzały ;). Teraz już mi śmieszno ale nie powiem żebym był zadowolony gdy to zobaczyłem. Miałem jednak szczęście bo obyło sie bez ofiar. Rafał szczerze współczuje ale dzieciaki w tym wieku mają dobre serduszko i mało rozumku ... na szczęście szybko rosną.

Opublikowano

Postawiałem akwa na nowo. Jest ciut większe więc jeszcze czeka na zamówione tło, ale dzisiaj 10 saulosi już się w akwa zadomowiło.

Kolejne 10 sztuk przyjedzie ze sklepu malawi.

Opublikowano

T Twoje ryby załatwiła córka , a ja przed godziną sam załatwiłem sobie ok 100 maluchów :(:(:(

Przy podmianie wody i czyszczeniu szyb zapomniałem obniżyć kotnik siatkowy i 2-3 dniowe maluszki które czekały na przeprowadzkę udusiły się :(

Już nigdy nie użyję siatkowego kotnika :evil: