Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

chciałbym zmienić parę kamieni w akwa. Problem polega na tym,że jest w nim z wiadomych powodów piach. Z tego co wyczytałem podobno ważne jest ,żeby kamienie nie stały na piasku.

Bawić się w odsysanie w miejscach gdzie chce kamienie zmienić czy po prostu wymienić ? Pod kamieniami mam oczywiście mate.

Pozdrawiam

Opublikowano
Bawić się w odsysanie w miejscach gdzie chce kamienie zmienić czy po prostu wymienić ? Pod kamieniami mam oczywiście mate.

Pozdrawiam

...z tego co piszesz rozumiem ,że na dnie masz matę , na niej kamienie i dopiero piach. Wymieniając kamienie po prostu wyjmij jakiś kamień, lekko ręką odgarnij piach do dna, postaw kamień , przysyp go z powrotem i tyle .Chyba ,że coś źle zrozumiałem.

Opublikowano
Witam,

chciałbym zmienić parę kamieni w akwa. Problem polega na tym,że jest w nim z wiadomych powodów piach. Z tego co wyczytałem podobno ważne jest ,żeby kamienie nie stały na piasku.

Pozdrawiam

ja ostatnio robiłem tak, że wyciągnąłem połowę piachu, resztę zgarnąłem na jedna stronę akwa, ustawiłem kamienie i zrobiłem to samo w drugą stronę :)

Opublikowano

Dokładnie tak Andrzej.Chodzi mi bardziej o to czy ziarenka ,które pozostaną po odgarnięciu ,a na nich postawione kamienie nie rozwalą mi dna. Mata chyba do tego właśnie służy ?