Skocz do zawartości

Oświetlenie dla laika RGB COB od 10W - 200W Ciąg dalszy nie koniecznie dla laika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
@deccorativo

Też planuje oświetlenie na rgb tylko 30w.Dla zainteresowanych wrzucam link z owymi diodami za 2,5$

Planuje połaczyć każdy kolor równolegle i zastosować na kążdy kanał taki driver ustawiony na 1050mA

Powinno to chyba wszystko chulać bez dodatkowych rezystorów itp?Co myslisz?

ani to mój projekt tylko twój w innym temacie

ani to będzie chulać - bo nie masz ani ściemniania ani cyklu dobowego tylko on-off

- a grożne rozwiązanie jak cholera ( co się stanie jak się w jednej z iluś diod jeden kolor się przepali albo się tylko kabelek odłączy?:-( :-( :-( :-(

spali się we wszystkich diodach i tylko ten jeden kolor ale to wymaga wymiany wszystkich RGB 30W na nowe. Odradzam RGB 30W chyba że Romek się ugnie i zrobi swój sterownik na napięcia również 36V na razie sterownik tylko jest na 12-24V:(

Rób jak przed chwilą na pw poradziłem koledze szczep85 przesłałem ci też na pw:D

Wybacz ale Chińczyk też oszukuje - nie ma diod RGB 30W po 2,5$ chyba że są z demontażu:( nie napuszczaj kolegów :D bo się ktoś złapie.

Opublikowano
ani to mój projekt tylko twój w innym temacie

ani to będzie chulać - bo nie masz ani ściemniania ani cyklu dobowego tylko on-off

- a grożne rozwiązanie jak cholera ( co się stanie jak się w jednej z iluś diod jeden kolor się przepali albo się tylko kabelek odłączy?:-( :-( :-( :-(

spali się we wszystkich diodach i tylko ten jeden kolor ale to wymaga wymiany wszystkich RGB 30W na nowe. Odradzam RGB 30W chyba że Romek się ugnie i zrobi swój sterownik na napięcia również 36V na razie sterownik tylko jest na 12-24V:(

Rób jak przed chwilą na pw poradziłem koledze szczep85 przesłałem ci też na pw:D

Wybacz ale Chińczyk też oszukuje - nie ma diod RGB 30W po 2,5$ chyba że są z demontażu:( nie napuszczaj kolegów :D bo się ktoś złapie.

Coś Ci sie pomieszało,bo nie ma takiego tematu,a napisałem "też" ze wzgledu na to że gdzies pisales ze robisz oswietlenie do morksiego chyba w wątku o sterowniku Leddimmer.

Pytam grzecznie i nikogo nie napuszcam, pokazuje tylko aukcje,póki co diody do mnie lecą, jeszcze ich nie dostałem ale nigdy nie bylem rozczarowany niczym co prosto od Cińczyka.Nie wiem czy korzystasz z aliexpress ale popatrz jaki gośc ma feedback!

PS:Na tym driverze jest wejscie PWM.

Opublikowano

Mam do zakupienia takie rezystory jednak nie ma ich w jednym sklepie każdy jest w innym. Czy znacie sklep z pełnym asortymentem rezystorów.

3,3ohma 5W

5,7ohma 3W

15 ohm 3W

4,7ohma 3W

4,7ohma 5W

10ohm 3W.

8,2 ohma 3W

18 ohm 3W

5,6 ohma 3W