Skocz do zawartości

Dieta dla: Saulosi, Maingano i Rdzawego - Proszę o rade

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie,

Proszę o porady co kupić i jak karmić moich obywateli:

Saulosi, Rdzawy i Maingano.

W jakie ilości kupować pokarmy?

Za wszelkie rady gorąco dziękuję!

Opublikowano

Generwlnie kupowałem w Malawianie ale zamiast NF (którego nie mieli) kupiłem Dainichi Vegge Deluxe (dla małych rybek rozmiar baby) i Osi Vivid Color. A po pewnych przygodach o których było już na forum w akwarystyczny24.pl.

Ilości różne, Spiruliny mam 500g bo kupowałem 1kg na spółkę z sąsiadem, reszty koło 200 gr. Celowałem w większe opakowania bo bardziej opła alne i teraz pewnie na rok mam spokój z częscią jedzenia ;)

P.S. Ze swojego doświadczenia napiszę - nie kupuj nigdzie pokarmów rozważanych, tylko oryginalnie zapakowane. No, chyba , że będzie akcja na forum :)

Wysłane z telefonu

Opublikowano
Generwlnie kupowałem w Malawianie ale zamiast NF (którego nie mieli) kupiłem Dainichi Vegge Deluxe (dla małych rybek rozmiar baby) i Osi Vivid Color. A po pewnych przygodach o których było już na forum w akwarystyczny24.pl.

Ilości różne, Spiruliny mam 500g bo kupowałem 1kg na spółkę z sąsiadem, reszty koło 200 gr. Celowałem w większe opakowania bo bardziej opła alne i teraz pewnie na rok mam spokój z częscią jedzenia ;)

P.S. Ze swojego doświadczenia napiszę - nie kupuj nigdzie pokarmów rozważanych, tylko oryginalnie zapakowane. No, chyba , że będzie akcja na forum :)

Wysłane z telefonu

Proszę jeszcze o info czy ten pokarm NF powinien być NATUREFOOD PREMIUM CICHLID PLANT M 200g czy NATUREFOOD PREMIUM PLANT M 200g, do koloru to kupic lepiej NATUREFOOD PREMIUM COLOR PLUS S 210g czy DAINICHI CICHLID Color FX Sinking (250g) small. Kupic rozmiar S czy M?

Sorry za ogrom pytań ale chciałbym być pewny czy dobre produkty kupuje.

Opublikowano
Proszę jeszcze o info czy ten pokarm NF powinien być NATUREFOOD PREMIUM CICHLID PLANT M 200g czy NATUREFOOD PREMIUM PLANT M 200g,

Kolego musisz zakupić Natureffod Premium cichlid 200g.

do koloru to kupic lepiej NATUREFOOD PREMIUM COLOR PLUS S 210g czy DAINICHI CICHLID Color FX Sinking (250g) small. Kupic rozmiar S czy M?

Osobiście polecam pokarm wybarwiający Naturefood gdyż karmie nim już kilka lat. Ale jeżeli chcesz różnorodności to zakup sobie Dainichi rozmiar S.

• Dziękuję 2
Opublikowano

Super, dzieki wielkie za odpowiedź!

Więc kupuje rozmiar M nastęujące pokarmy:

O.S.I. (OSI) CICHLID FLAKES 200g

O.S.I. OSI SPIRULINA FLAKES 200g

NATUREFOOD PREMIUM COLOR PLUS M 210g

NATUREFOOD PREMIUM CICHLID PLANT M 200g

Jeszcze jedno pytanie - obiecuję ostatnie, zresztą kto pyta to nie błądzi, ale jak przesadzam to bijcie po głowie - pokarmy będę kupował w akwarystycznym24 i tam mają również artemie i kryl - czy kupować je w postaci liofilizowanej czy szukać u lokalnych dostawców mrożonek?

Opublikowano
ale jak przesadzam to bijcie po głowie

Po co może się jeszcze kiedyś przydać:)

Osobiście wolałbym kupować u lokalnego dostawcy ale pewnego. Jestem zwolennikiem podawania mrożonek jak i można powiedzieć większość na tym forum.

Biorę praktycznie od jednego sprzedawcy i nie miałem jakiś poważnych ekscesów po mrożonkach.