Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam dwa anubisy w baniaku

Powiem ci tak.

Z przykrością stwierdzam iż nie zrobiłeś nic z tego co ci nie ja ale koledzy radzili w sprawie startu poza wyposażeniem akwa co dobrałeś starannie.

W poście nr 2 eljot ci napisał byś dostarczył żródło amoniaku i

dał trzy ampułki Prodibio Biodigest to są bakterie nitryfikacyjne.

Ty natomiast nie wiem czemu dałeś na start Baktozym ( kto ci to wcisnął) - to nie są bakterie lecz enzymy i na tym się nie startuje tam były potrzebne bakterie nitryfikacyjne.

Uważam że baniak nie dojrzał ale obym był w błędzie.

Minął natomiast miesiąc i parametry NO2 i NH4 zerowe a pływają tam ryby, gdyby nic nie ruszyło to by były wyniki nie zerowe - więc coś tam jednak ten amoniak przerabia.

Wpuszczaj ryby ale pod warunkiem że jednocześnie wlejesz te trzy ampułki Prodibio Biodigest co miałeś zrobić od razu , bo ty za dwa miesiące tego baniaka nie ruszysz.

• Dziękuję 1
Opublikowano

problem w tym ze w 8 sklepach nie mieli Prodibio Biodigest jutro jade do Antwerpii tam jest typowo malawi sklep napewno beda mieli

Opublikowano
problem w tym ze w 8 sklepach nie mieli Prodibio Biodigest jutro jade do Antwerpii tam jest typowo malawi sklep napewno beda mieli
Szukaj w sklepach z "morszczyzną"
Opublikowano

Zrobiłem pomiary wody i tak NO2- 0,025 NO-więcej niż 0 ale mniej jak 5 Maingano ładnie pływają ale Yellow większość czasu spedza w ukryciu wypływają tylko do karmienia i to tylko wieczorem. Gdy stoje koło akwa nie zwracają uwagi ale jak dostaną jedzonko zaraz do kryjówek.NastEpne pytanko to jakie świetlówki JBL i jakiej mocy?