Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witaj, akwarium powinno podobać się Tobie . Jak minie trochę czasu to kamienie i podłoże pociemnieje. Ja użył bym ciemnych kamieni i ciemnego podłoża ryby są wówczas spokojniejsze, ale to moje zdanie a ty zrobisz jak chcesz . pozdrawiam:p

Opublikowano
parametry wody po tygodniu

NO3 -10

NO2 -O

GH -16

KH -17

PH -7,8

CL2 -0

co o tym myślicie?

to już nie jest aranż - przenieś to do Start nowego akwarium bo mod zamknie ci temat.

Opublikowano

Moim zdaniem tło do terrarium a do akwarystyki to dwie rożne sprawy :D (oczywiście to tobie ma sie podobać rób jak uwazasz)

Proszę bardzo tu masz super proste tanie tło zamawiasz sobie o wymiarach jakie cie interesuje

TŁO STRUKTURALNE DEKORACYJNE GŁĘBIA 1-3 cm 39x27 (4524924963) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.@@AMEPARAM@@http://img01.allegroimg.pl/photos/400x300/45/24/92/49/4524924963@@AMEPARAM@@01@@AMEPARAM@@45/24/92/49@@AMEPARAM@@4524924963

Opublikowano
A nic , czekaj aż zacznie się cykl azotowy więcej o nim w FAQ znajdziesz. Według mnie pierwszy test na NO2 zrób za jakiś tydzień nie wcześniej.

Tu masz link do cyklu azotowego.

http://forum.klub-malawi.pl/faq.php?faq=c#faq_c3

Moim zdaniem Staszku to jest falstart a nie start.

kolega dał Tetra Bactozym a to jakaś chemia - znowu enzymy jak w proszku do prania, ale nie ma tam napisane że zawiera bakterie nitryfikacyjne oraz pożywkę dla tychże bakterii.

Jedyna choć tylko 24 litrowa nadzieja w tej starej wodzie, ale to słaba nadzieja - tak na miesięczny start..

Czy w Belgii nie ma Prodibio Biodigest i Wody amoniakalnej?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

tego żwirku na moje mogłoby być trochę więcej.....

ja ładnie poukładałem skałki a po kilku dniach pyszczki tak pokopały że kamienie się poprzewracały porobiły sobie grotki i są szcześliwe :P