Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam od 3 lat coś takiego i bardzo sobie chwale Filtr NCF-1500 do 500l + kompletne wkłady +GRATISY (4452828394) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. osobiście uważam że jest to urządzenie o klasę lepsze od takich wynalazków jak hw i jest w miarę tanie Pozdrawiam

Mam ten filtr (z tym, że NFC-1000) od 1,5 roku i wszystko byłoby super gdyby nie daremne zaworki (tak te niebieskie widoczne na zdjęciu).

Otóż filtr jest rzeczywiście niedrogi i pracuje bezawaryjnie, natomiast zaworki po kilku miesiącach zaczynają przeciekać:-( Dzieje się to gdy po kilku miesiącach postanowisz wyczyścić filtr. Więc zamykasz zaworki i w tym momencie zauważasz, że pojawia się maleńka kropelka wody. Bagatelizujesz to, tym bardziej, że dalej nic się nie dzieje. Po wyczyszczeniu filtra odkręcasz zaworki i kropelek wody wyciekających z zaworków już jest więcej. Czasami przestają się pojawiać, a czasami zaczyna konkretnie przeciekać. Ok, cieknący zaworek możesz wymienić w sklepie - tym bardziej gdy filtr jest na gwarancji. W moim przypadku wymieniali od ręki.

Gdyby zdażyło się raz, to można jakoś przeżyć, ale ja już wymieniałem 3 razy:evil: Ostatnim razem, woda zaczęła sama wyciekać i zorientowałem się po kilku lub kilkunastu dniach gdy na dnie szafki odkryłem kałużę. Szafka niestety trochę spuchła i teraz zastanawiam się czy nie muszę jej wymienić, aby czuć się bezpiecznie:(

Poza tym szukam teraz nowego, tym razem pożądnego filtra.

Opublikowano
Witam tylko 3 lata temu były bez tych zaworków i tam nie ma co ciec ,fajnie że napisałeś o tych zaworkach Pozdrawiam

...te starego typu były ok. Ja się zgadzam z Pagieo ,że trzeba na nie uważać. Właśnie zmieniłem drugi zaworek;) I też będę rozglądał się za innym filtrem... Sam zaworek kosztuje 19 zł ..Niby niedrogo ale człowiek się stresuje jak widzi krople wody . Ostatnio miałem w ten sposób ,że zamknąłem zawór , następnie otworzyłem i po prostu ciekło jak z kranu. ...Zauważyłem jedną rzecz po zakupie poprzedniego zaworu...Mianowicie ten nowy pracuje bardziej "ciężko" jak nowy który był w kuble przy zakupie!! Być może coś zmienili z tymi zaworkami na lepsze...Ale i tak zamówiłem teraz dwa aby jeden mieć w zapasie :)