Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, co macie u siebie belki oswietleniowe czy pokrywy ze swietliwkami? Moj dostawca akwa namawia mnie na belki. Myslalem bad pokrywa ale ze wzglwdu na wielkosc akwa 200*40 kiszt takiej dobrej pokrywy jest znaczny.

Opublikowano

Ja zawsze używałem pokrywy, jednak od niedawna mam belkę i jestem bardzo zadowolony, według mnie wygląda znacznie estetyczniej niż pokrywa.

Gość pemergency
Opublikowano
Witam, co macie u siebie belki oswietleniowe czy pokrywy ze swietliwkami? Moj dostawca akwa namawia mnie na belki. Myslalem bad pokrywa ale ze wzglwdu na wielkosc akwa 200*40 kiszt takiej dobrej pokrywy jest znaczny.

Kolego wszystko zależy od tego jaka belka i jaka pokrywa :D Przykładowo ja mam pokrywę, która kończy się 0,5cm nad górną krawędzią szkła (jest praktycznie równo z krawędzią) i wygląda świetnie na zbiorniku. Osobiście przy tak dużym zbiorniku jaki wymieniłeś wolałbym pokrywę + szyby nakrywowe, na których można sobie położyć dowolne belki oświetleniowe bez uchwytów, włączając w to LED i świetlówki, lub też same świetlówki w specjalnych uchwytach. Dlatego wybrałbym pokrywę bez zestawu świetlówek, a we własnym zakresie dobrałbym sobie odpowiednie oświetlenie.