Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mieszkam w Opolu i chciałbym zakupić ok. 10 sztuk pseudotropheus saulosi. Niestety nie mogę znaleźć ich w żadnym sklepie. Jakby ktoś wiedział gdzie je można kupić albo sprzedawał z własnej hodowli to prosze o napisanie w tym temacie albo na priva.

Opublikowano

hejka ziomku

mieszkam w strzelcach opolskich i gdy hodowałem saulosi to nie znalazłem ich w opolu sklepy w opolu maja jeszcze duzo do zrobienia. Jechałem do Gliwic i tam w sklepie MALAWI zamówiłem sobie zdrowiutkie rybki. Tak że zostają Ci gliwice albo szukanie czegoś we wrocławiu

Opublikowano

Do Gliwic to mi trochę za daleko, a Wrocław tym bardziej. Ponawiam prośbę z pierwszego postu: gdyby ktoś miał na sprzedaż albo wiedział gdzie kupić saulosi to prosze o info.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

A może bedzie w sklepie w Ozimku w ogrodniku tam jest dośc duży zoologiczny :)

Jestem z Zawadzkiego wiec ostatnio przejazdem z Opola tam wpadłem no i sobie fundłem 2 pyszczaki yellow małe.. może sie uchowią :) wiem że były tam jeszce red red bo też sie zastanawiałem a tak to juz nie pamietam.. ale ostrzegam ze drogo tam dośc jest bo ja za jednego 3 cm żóltka dałem 9,80 zł

:evil::evil: paranoja

Pozdrawiam :)

Opublikowano

Jak nie chcesz jechać do Sosnowca, bo tam jest sklep malawi, to możesz zamowić przez przesyłkę PKP. A jeszcze inaczej... jeśli jesteś z Opola, to możemy się umowić. Ja będę jechał w jakimś najbliższym czasie do Sosnowca po ryby :D

Opublikowano

Myślę , że jak pogadasz z właścicielem sklepu w opolu to napewno ci nie odmówi i przywiezie z giełdy twoje ryby (Szczególnie mój ulubiony sprzedawca ze sklepu naprzeciw byłego opolanina). Kwestia tylko za ile, proponuję ci jednak wybrać się do Wrocka i kupic za jakieś 4-5 zł ,sztuki jakie sam sobie upatrzysz( zdrowe, ładne i z pewnej ręki).

Decyzja jednak zależy od ciebie, pozdrawiam.

Opublikowano

Kupowałem ryby już z różnych źródeł i nie robiąc specjalnej reklamy :D uważam, że ryby z Sosnowca są naprawdę "bardzo dobre". Z resztą, jak pisałem, będę tam jechał za jakiś czas,więc mogę "coś" przywieźć.

Opublikowano

Pierwszy raz byłem zapytać o saulosi pod na początku sierpnia w sklepie na przeciwko urzedu skarbowego. Sprzedawca powiedział ze nie mają ale mogą sprowadzić, sprowadzili je po... 3 miesiącach =/ sision, na pewno bede za niedlugo kupowal saulosi bo juz połowa obsady mi padla przez bloat, wiec tak 1-2 tygodnie rpzed wyjazdem napisz mi na pm kiedy bedziesz jechal to sie zgadamy.