Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak najbardziej, no przecież wszystkie tła DIY sa malowane farbani akrylowymi dostępnymi np. castorama

Opublikowano

W komorze pompy przez skimer uzbierała mi się niezła piana brudu z piasku,wydaje mi się,że kawałek gąbki faktycznie by się tam przydał.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam jakiego falownika użyc do akwarium 200 cm długie. Mam kaseciaka z pompa atman 2000L/h szukam jakiegos falownika aby "podgonił" mi kupska pod wlot do kaseciaka niechciałbym jednak robic pralki w akwarium i stad mój dylemat co do mocy falownika. Co byście poradzili?

Opublikowano
Witam jakiego falownika użyc do akwarium 200 cm długie. Mam kaseciaka z pompa atman 2000L/h szukam jakiegos falownika aby "podgonił" mi kupska pod wlot do kaseciaka niechciałbym jednak robic pralki w akwarium i stad mój dylemat co do mocy falownika. Co byście poradzili?

Zakup sobie falownik Jebao http://erybka.pl/pol_m_Falowniki-34.html?filter_producer=1420820556&filter_select=filtruj...

Jest w nim regulacja przepływu,dzięki temu ustawisz sobie go według własnych wymagań ;)...

Opublikowano

Wszystko pięknie , ładnie ale cena powala na kolana... Powiedz mi bo widze ze w podpisie masz że używasz falownik JVP 100 jak to sie sprawuje? Raczej o czym takim myślałem sprzęt raczej ma spełniac funkcje jak już pisałem zrobic lekki ruch po piasku tylko nigdy nie widziałem takiego falownika na żywo i nie wiem czy taka siła przykładowo 2500L/h będzie ok.

Opublikowano

Do 200cm wg mnie będzie za mało.

U siebie w 150cm mam wp-25 i działa na 3 najsłabszym biegu. Różne źródła różnie podają ale to jest ok 3000L/h.

Wysłane z mojego LG-H955 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
Witam jakiego falownika użyc do akwarium 200 cm długie. Mam kaseciaka z pompa atman 2000L/h szukam jakiegos falownika aby "podgonił" mi kupska pod wlot do kaseciaka nie chciałbym jednak robic pralki w akwarium i stad mój dylemat co do mocy falownika. Co byście poradzili?

Na tak postawione pytanie nie ma jednoznacznej odpowiedzi.

Jak nie pokarzesz zbiornika z kamieniami to każdy podpowie RW bo one mają regulację od -do i zawsze znajdziesz twoje optimum bez względu na ilość i wielkość kamoli, a cisza będzie z tobą:D

Jak tylko opcja niskobudżetowa wchodzi w grę - to znika regulacja a pojawia się dżwięk i wibracje bombowca z II WŚ . :D czyli sławne na całym świecie jvp

Dziwnie też te l/h spadają:( bo najniższy bieg mojego Jebao WP25 ( nie wiem ile to l/h) ale taki bombowiec dwumotorowy jak jvp200 ( niby 5000l/h) nawet w połowie nie daje tej cyrkulacji wody co WP25 Ib -ten kopie doły w piachu a gówienka fruwają bez najmniejszego trudu więc teoretycznie powinien być odpowiednikiem jvp202 12000l/h ale tak daleko nie doszedłem i taki jeszcze jvp w szafce na dnie nie zalega. Leżą więc od jvp100 do 200:shock:

sorry ale to nie na temat piszemy;) zaraz nas pogonią i słusznie

Opublikowano

Witam.

Chciałbym podziękować kolegom: deccorativo i jacio przy budowie mojego kaseciaka.

Dziś nastąpił moment kulminacyjny i jego rozruch. Były małe perypetie przy rozruchu bloku purolite (wszystko zgodnie z instukcją kol. deccorativo i na podstawie elementów jakie podał. Problem polegał na odpowietrzeniu bloku. Jednak okazało się że pojemnik użyty do formatowania bloku był za płytki i to wszystko). Teraz tylko odczekam dwa dni i pomiary wody.

Jeszcze raz, dzięki koledzy.

post-16395-14695728057175_thumb.jpg

post-16395-14695728060097_thumb.jpg