Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zdjęcia nie dam rady na razie bo akwarium musiało zostać zdjęte i własnie je napełniam. Ryby pływają gdzie indziej. Jutro je wpuszczę. Jest 9 sztuk i każde takie samo praktycznie. Mają po jakieś 9-10 cm  zależy od sztuki. Kupiłem je w kwietniu tamtego roku. Korzystając z okazji chciałem zrobić w końcu układ 2+3. Tylko samców dwóch brakuje dorosłych. Jeżeli to same samice to chętnego mam na 6 sztuk. Ewentualnie może ma ktoś dwa samce na wydanie?

Opublikowano

Fascynuje nas podwodne życie z j. Malawi, uwielbiamy nasze ryby i zależy nam na zapewnieniu im jak najlepszych warunków. 

Uważasz, że wszystko robisz dobrze? 

Coś mi świta, że popełniasz błąd za błędem. 

Jakie masz akwarium? Jaki sprzęt? Nawet nie pytam o parametry, bo gdy zaczniesz wpuszczać ryby do świeżo napełnionego zbiornika to będzie się działo. 

Nikt z nas nie jest wróżbitą, jak nie podasz szczegółów to nic się nie wyczaruje. 

• Lubię to 4
Opublikowano

Akwarium jest tylko zdjęte dla poprawienia szafki. Woda zlana z niego do beczek. Teraz jest z powrotem w akwarium z dojrzałym złożem i starą wodą. Nie napełniłem akwarium świeżą wodą i nie wpuściłem ryb. Wszystko jest jak wcześniej. Tylko szafka lepsza:) 

Opublikowano

Dalej nie wiemy jakie akwarium, jaka filtracja, jakie parametry. Mając sprawną biologię, spokojnie można wlać świeżą, niechlorowaną wodę, woda pod względem biologicznym to najmniejszy nośnik bakterii nitryfikacyjnych, a siedlisko często wielu niepotrzebnych rzeczy. Warto więc było by zrobić przy czymś takim dużą podmiankę - oczywiści tylko wtedy, gdy jest się pewnym swojej biologii.