Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Robert jak będziesz robił oświetlenie na modułach to pamiętaj aby przemieszać kolory. Ja np. u siebie mam 6 szt białych, 3 niebieskie i dwa czerwone. Efekt jest zadowalający. Dobrze też było by zabezpieczyć moduły przed wilgocią. Czasami lubią się przepalać pojedyncze djody. Przynajmniej ja tak zaobserwowałem u siebie ;)

Opublikowano

A w jakiej ofercie masz moduły o kolorach czerwonych, niebieskich ? Bo jeszcze nie spotkałem się nigdzie z takimi. Oprócz taśm.

Opublikowano

Moduł 5630 z czterema diodami ma 170 lumenów. Przy 5060to jak halogen. Nic dziwnego, że ludzie robiący oświetlenie na 5060 nie zawsze są zadowoleni a w dodatku na belce trzeba umieścić 40-50 szt.

Opublikowano
7 lumenów toć to zapalniczka mocniej świeci ;D

No, a ile chciałbyś lumenów z niebieskiego czy czerwonego światła ;-) ? Ledy blue czy red mają podkreślać kolory ryb, a że tak powiem jasność dają ledy min6500k ( white).

Opublikowano

Ja mam tak jak w temacie moduły samsunga 5630 i od dłuższego czasu świecą bez zarzutu :). Kolory niebieski i czerwony mają tylko zmienić barwę światła i podkreślić kolory ryb (tak jak Stan napisał)! więc nie potrzeba im Lumenów :cool: