Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam.Jestem zainteresowany spirulina firmy GLOPEX(38%)Czy ktos jej uzywa ?Czekam na opinie.Pozdrawiam

Ja używam od roku tej spiruliny polecił mi ją wcześniej dr Pawlak z UMK- rybska są zadowolone.

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Witaj ,dobrze polecił Ci dr. Pawlak Spirulinę Glopex zawiera ona 10% spiruliny i w produkcji nie używają obróbki termicznej. Obecnie jeden z lepszych pokarmów. Dla porównania spirulina Tropicala zawiera 6 % tego specyfiku.:)

Opublikowano

No a w pokarmie nie powinno więcej się znajdować niż 5-10% (oczywiście jeżeli był by to pokarm podawany codziennie jako podstawowy), ponieważ spirulina posiada nadmierną ilość witaminy A, która w nadmiernych ilościach wpływa negatywnie na zdrowie ryb. Także z tymi mega ilościami spiruliny nie ma co przesadzać i wyznaczać jako dobry produkt , jest to kolejny chwyt marketingowy. Oczywiście jeżeli w dobrym produkcie jest 10% spiruliny to dlaczego taki produkt nazywamy spiruliną ;-) ? Na pewno znajdują się tam mączki rybne przetwory zbożowe i równie doże taki pokarm można nazwać - ,, mączka rybna" czy ,,przetwory zbożowe" , heh. Konkludując patrzmy co kupujemy i analizujmy oczywiście nie popadajmy w obłęd i stan nirvany ;-).

Opublikowano

I tu stan masz racje, nadmiar wcale nie jest dobry. Na pokarmach zawsze jest napisane 36% glon, spirulina (cokolwiek te % oznaczają):) ale czy jesteś pewny że ta zawartość to czysta spirulina a nie jakaś mieszanina? To że jesteśmy nabijani w butelkę to nie nowość. Spirulina kupiona u nas nie wygląda i nie ma takiego zapachu jak oryginał, i dlatego nie obawiał bym się hiperwitaminozy.

pozdrawiam;)