Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Fajnie ,ale więcej tam o elektryce jak o konkretnych świetlówkach do których dałem linka. Odpowiedzi w poscie mnie nie satysfakcjonują ;)

Opublikowano

dokładnie tej z tego sklepu to nie

ale identyczną 10-12000K to jak najbardziej testowałem

tak wygląda jej wnętrze po miesiącu jak ją wyrzucałem

5e7bf12799b62057m.jpg

mimo że temperatura barwowa niby OK to nadal świeci na żółto i zupełnie nie wybarwia ryb.

Jak otworzysz zdjęcie to obok masz zdjęcia tej samej sztuki P.saulosi red coral w świetle tej świetlówki LED i moim DIYLED RGB

Kolega muras chyba kupił podobną ale milczy.

Opublikowano

To możne ktoś poradzi co kupić sprawdzonego ,aby zastąpić w pełni świetlówki żeby było ok ?

Opublikowano
czego to jest zdjęcie ?

bo nie widać żadnych szczegółów... w sumie nie wiem nawet jak na to patrzeć ... :P

myślałem że to zrozumiałe więc nie umieszczałem zdjęcia świetlówki LED.

Na zdjęciu jest fragment rury świetlówki LED u góry widać charakterystyczny radiator a wewnątrz rury na jej ściankach wielkie krople wody z akwarium.

Tradycyjne świetlówki T8/T5 mają szklane wnętrze zamknięte i wypełnione gazem oraz odrobiną rtęci.

Świetlówki LED mają wnętrze otwarte i są produkowane w klasie szczelności IP20 czyli 0 szczelności na wodę.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam

Mam te swietlowki 2 sztuki, barwa 16000 K i są ok. Też miałem problem na początku ze szczelnoscia ale szybko zareagowałem i uszczelnilem na końcach i łączeniu pleksi z aluminium. Teraz jest ok. Odnośnie wybarwiania ryb przy tym świetle-niebieski i żółty super, czerwony słabo. Dodam kilka fotek przy okazji. Pozdrawiam