Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

doszedl do mnie jvp 102 troche wiekszy niz myslalem no ale co tam, po 4 dniach z 6 rybkami niezly bałagan sie zrobil jak go właczylem no ale faktycznie to wystarczy do takiego akwarium, niestety teraz jade w delegacje i dopiero po przyjedzie popracuje nad ustawieniem dzieki za pomoc

Opublikowano

Witam,

jeżeli mogę się podłączyć:

1. do zbiornika 600l. 200x60x50 - JVP-201 czy słabszy?

2. z waszego doświadczenia lepszy magnes czy przyssawka?

Dzięki i pozdrawiam

Rafał

Opublikowano

Planuje dwa kubła eheima i do tego cyrkulator.

Mam głowice Aqua Clear Power Head 802 (70), ale chciałem z niej zrezygnować.

Wysłane z mojego iPad przez Tapatalk

Opublikowano

Tak zrobię.

Przy dwóch kubłach wlot i wylot z jednego macie na przeciwleglych krańcach czy z jednego filtra po jednej, a z drugiego po drugiej.

Wysłane z mojego iPad przez Tapatalk

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
JVP-201 ma (tylko?/ledwie?) 1000l/h większy przepływ niż jvp-102. Jak dla mnie oba podołają. Weź mocniejszy i podziel się wrażeniami.

Cyrkulator zamontowany, wirówki nie robi :), moim zdaniem nawet ciut za słabo, ale poobserwuję na dłuższa metę.

Opublikowano

Witam, mam pytanie do kolegi fkn:

-- jaki kupiłeś cyrkulator jvp-201 czy jvp-102 z tego co widzę różni się przyssawkami, wydaje mi się że, ten 201 ma silniejszą przyssawkę

-- no i czy jest głośny

Pytam ponieważ sam muszę zakupić i nie wiem na który się zdecydować, gdybyś mógł troszke szerzej podzielić się wrażeniami, z góry dziękuje za odpowiedż. Pozdrawiam

Opublikowano

Kupiłem 201, przyssawka jest mocna z dodatkowym dociskiem, wiec trzyma się dobrze. Co do głośności to raz zdarzyło mi się, że wpadł w jakieś drgania i było go słychać. Ogólnie oceniam go jako w miarę cichy. Jedynie moim zdaniem podany przepływ 6000l./h jest chyba zawyżony, wydaje mi się że jest znacząco słabszy. Reasumując - polecam, bo jest stosunkowo niedrogi. Pozdrawiam

• Dziękuję 1