Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem z pyszczaczkiem, dzisiaj karmiąc rybki zauważyłem ze jeden z nich dziwnie sie zachowuje stoi w miejscu w kacie akwarium ma wzdęty brzuch i nie chce jeść. Co to może być za choróbsko i jak go z tego wyleczyć?, dodam że zależny mi na nim bo mam do niego sentyment bo jest to moje jedna z pierwszych ryb;)

Opublikowano

To nie wygląda jak tylko "zwykły" bloat ale coś naprawdę poważnego. Kolor skóry nieprawidłowy, rogówka zamglona, jakas rana nad okiem i ta opuchlizna. Odseparuj natychmiast do osobnego akwa bo w ogólnym ma marne szanse i zastanówmy się co dalej, obojętnie czy to ofiara pobicia czy coś innego.

Inne ryby mają jakieś objawy, ocierają się o dno odchody nieprawidłowe? Zmiana karmienia ostatnio?

Opublikowano
Inne ryby mają jakieś objawy, ocierają się o dno odchody nieprawidłowe? Zmiana karmienia ostatnio?

Nie inne ryby wszystko ok, nic sie z nimi nie dzieje nie ceracja się, a odchody wszystko tez ok, jesli chodzi o karmienie to nic nie zmieniałem cały czas suchy pokarm malawi spirulina i spirulina 36% dodatkowo artemia i kilka innych płatkowych wybawiających.