Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam następujący problem z wodą. Latają po cały akwarium w wodzie takie białe "paprochy" i np jak zgarnąłem to z kabla czy z przyssawki to takie jakby kożuch czy coś w tym rodzaju. Czy są to pierwotniaki ? Czy coś innego ? Jak to , możecie napisać sposób na usunięcie tego ;) Może to być wina mechaniki czy biologi w akwa. Mechanika czyszczę regularnie (2000l/h) ,a biologa nie czyściłem jeszcze od ok. 7 miesięcy. Czekam na matrixa bo chcę wymienić jeden kosz ceramiki , myślałem ze dostane przed weekendem ale niestety nie doszło. Pewnie będzie na dniach to od razu wymienię i przy okazji wyczyszczę kubeł.

[300] Malawi

Opublikowano

Akurat nie :) Bakterie azotowe będą cały czas obecne w prawidłowo utrzymywanym akwarium.Po wznowieniu pracy kubła to coś lubi wylatywać z węży,ale nie ma się czym przejmować.

• Dziękuję 1
Opublikowano

No właśnie tak mogło się stać że przez wznowienie pracy kubła. W sobotę robiłem podmianę i wyłączyłem go na czas wlewania wody do akwa. Dziś już tego mniej , prawie że w ogóle. Ale cieszy mnie że nic niepokojącego to jest ;)

[300] Malawi