Skocz do zawartości

Yellow i Maingano proszę o pomoc

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, kilka tygodni temu uruchomiłem akwa, w którym mam 20 sztuk młodych LABIDOCHROMIS CAERULEUS YELLOW i 20 sztuk młodych MELANOCHROMIS CYANEORHABDOS MAINGANO. Przy zakupie sprzedający poradził mi żebym podawał im następującą mieszankę: 40% Tropical Malawi, 40% Tropical Tanganyika i 20% Tropical Spirulina Super Forte 36%. I taką właśnie mieszankę moje ryby dostają 3 razy dziennie 7 razy w tygodniu. Po tych kilku tygodniach jestem bogatszy o jakąś wiedzę z tego forum ale mimo to w celu uniknięcia dalszych błędów proszę o poradę (najlepiej rozpiskę dzień po dniu na 7 dni) jak karmić moje ryby z uwzględnieniem tego co posiadam. Z góry dziękuję.

Opublikowano

Z karm które masz dobra karmą jest Spirulinka 36% może nie najwyższa półka ale na pewno porónywalna choćby z karmami JBL czy Sery. Natomiast 2 pozostałe karmy to jednak nie do końca to co pyszczaki lubią najlepiej to dolna półka a skoro ją masz to juz skarm tylko coś dokup. Czy mozesz podawać mrożonkę ( masz ją gdzie przechowywać ) ? Czy możesz jeszcze coś dokupić ?

Opublikowano

Jeżeli zwykła lodówka z zamrażalnikiem wystarczy to jak najbardziej mam gdzie przechowywać :) Dokupić chcę, czekam tylko na podpowiedzi co to ma być. Może coś z O.S.I.? Do Tan-malu mam rzut beretem :D

Opublikowano

Większość zaczynających przygodę z akwarystyką słucha sprzedawców, a ci wiadomo, są nastawieni na zysk.

Oczywiście pomożemy, od tego tu jesteśmy ;)

Jak zakupisz kilka pokarmów sugerowanych, daj znać, wtedy ułożymy dietę.

Opublikowano

Co do mrożonek to albo wszystkie które napisałem albo tylko wybrane z takich: artemia, szklarka, kryll, mysis, mięso krewetek a jak są młode to jeszce rozielitke i oczlik.

Opublikowano

Męczę to dzisiaj od rana. Podpowiedzcie czy będzie dobrze. Zakupuje 3 pozycje:

- NATUREFOOD Cichlid S -

NATUREFOOD Cichlid S 200g __ Pielęgnica-Drapieżnik (3596391581) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.@@AMEPARAM@@http://img02.allegroimg.pl/photos/400x300/35/96/39/15/3596391581@@AMEPARAM@@02@@AMEPARAM@@35/96/39/15@@AMEPARAM@@3596391581

- NATUREFOOD Color Plus S

NATUREFOOD Color Plus S 210g ___ Pokarm, Barwa +++ (3596380557) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.@@AMEPARAM@@http://img02.allegroimg.pl/photos/400x300/35/96/38/05/3596380557@@AMEPARAM@@02@@AMEPARAM@@35/96/38/05@@AMEPARAM@@3596380557

- DAINICHI CICHLID XL PRO Sinking

DAINICHI CICHLID XL PRO Sinking (500g) small (3617486961) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.@@AMEPARAM@@http://img02.allegroimg.pl/photos/400x300/36/17/48/69/3617486961@@AMEPARAM@@02@@AMEPARAM@@36/17/48/69@@AMEPARAM@@3617486961

Plus ze dwie mrożonki z tego co zaproponował harisimi np. szklarkę i kryla (mam nadzieję, że dostane to w jakimś sklepie zoologicznym). Plus to co mam muszę wykorzystać do końca. Ułożymy coś z tego?

Opublikowano

Wszystkie te granulaty są tonące i dość twarde,trochę potrwa zanim ryby się przyzwyczają.Chociaż jeśli masz bardzo małe to mogą mieć problem z konsumpcją rozmiaru S.