Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

NARVA oceanic blue jest bardziej niebieska, zależy jaką masz pierwszą z "dziennych", czy bardziej żółtą (3500K) czy bardziej naturalną (6500K) i jakie ryby pływają. Genaralnie uważam, że to kwestia gustu. Mi osobiście podobało się lekko "marine" kolor.

W podpisie tylko kolor Marine...

Obecnie będę testował LED + T5, każde z osobna już miałem i każde daje ładny efekt, więc oba naraz dadzą orgię dla oczu ;)

Opublikowano

...ja proponuję zdecydowanie POWER GLO z przodu !!! ŻóŁty i niebieski kolor nabiorą wyrazu...Próbowałem różne ale wróciłem do POWER GLO.. Ale jak pisał kolega wyżej to min. sprawa gustu!! Z tyłu możesz dać AQUA GLO.. Ale wg. mnie wystarczy POWER GLO z przodu w 112 l!!

Opublikowano

Kolorystyka żółtych ryb w swietle Narva Oceanic Blue nie powala. Idą w lekka zieleń ;). Power Glo nie zakłamuje barw żółtych ryb ale bardziej podkreśla kolory niebieskie i czernie. U siebie mam Narve ale 5 cm od tylnej szyby. Osobiście daje zawsze układ z Power Glo ale niebieskie pyski jakbym nie patrzył zawsze miałem w zbiorniku. Mając yellow, saulosi, socolofi i sprengerae dawałem z przodu Leucii Nature z tyłu Power Glo. Power glo daje zawsze z tyłu gdyż nie lubię gdy ryby są prześwietlane przez światło ale wiem że niektórzy tak wolą. Myślę ze to w dużej mierze kwestia gustu.

Swoją drogą pyski wyglądają chyba najładniej przy naturalnym świetle dziennym, gdy nieśliśmy z zoobotaniki do samochodu w workach ryby Nabe ( Placidochromis phenochilus Mdoka ) to normalnie ten niebieski kolor był bajeczny. Myślę więc, że HQI delikatnie z przodu nad odkrytym akwarium to będzie strzał w 10-kę.

Opublikowano
Swoją drogą pyski wyglądają chyba najładniej przy naturalnym świetle dziennym, gdy nieśliśmy z zoobotaniki do samochodu w workach ryby Nabe ( Placidochromis phenochilus Mdoka ) to normalnie ten niebieski kolor był bajeczny.

Ja mam tak akwarium oświetlane przez kilka godzin w ciągu dnia. Ryby wyglądają bajecznie.

Opublikowano

Samych Power glo nie miałem ale być może łaczenie 2 świetlówek ( Naturalna i glo ) daje inne efekty w każdym razie ja mam obecnie układ Nature, glo, z przodu i glo, blue całkiem z tyłu i tylko przy samym tle Copadichromis mają nienaturalną barwę, tak żółte jest żółte. Przynajmniej tak na moje oko.

Opublikowano

Nie znam się na oświetleniu ale z tego co rozumiem to najbardziej pasowało by na tył Power Glo (w kolorze niebieskim?) a na przód coś jaśniejszego?