Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Do swojego akwa możesz włożyć co Ci się żywnie podoba. Tobie ma sie podobać. Jaki masz ten filtr zewnętrzny wiem ze Fluval ale jaki?? Sam wiesz ze to co napisał producent nie zawsze spełnia się w rzeczywistości.Jaki filtr wewnętrzny masz? Tak jak napisał kolego pablojogi kwestia filtracji żeby nie było widocznych kupek na piasku. Praktycznie większość z nas ma jasny piasek w akwa. Proszę wejdź do galerii i pooglądaj sobie. Jeszcze jedno pytanie Twoje akwa to 150 długości,35 szerokości, 60 wysokości (150x35x60)??

Opublikowano

Naprawdę dziękuje wam za porady na tym forum to widać ze ludzie maja wiedzę!

Co do wkładów to kupiłem zeos i zeolit mam 10 komór w filtrze to włożę po połowie

Kupiłem tez to co myślicie o tym?

http://allegro.pl/show_item.php?item=2995787947

Filtr fuval 405

a wewnętrznego nie mam gdyż myślę ze nie będzie potrzebny w obecnym zbiorniku trzymam rożne ryby i żadnych gówienek nie widać, a baniak mam 150dl 35 sz i 60 wys

Opublikowano

kolego kwestia gustu, mnie się to nie podoba, mechanik raczej się przydaje by wychwycić resztki pokarmu i nieczystości z wody sugeruję to przemyśleć, napewno pomaga w klarownej wodzie.

Opublikowano

Jeseli nie chcesz miec nic w srodku to jedynie filtracja narurowa lub jakis potezny filtr np. FX5 ktory by robil za mechanika i biologa.

Wysyłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano

mam w filtrze 8 komór jezeli na samym dole gdzie gromadzi sie duzo syfu wloze np taki wklad

http://allegro.pl/eheim-mechpro-1l-mechaniczny-wklad-do-filtra-i3034033130.html

to będę miał pół biologi i pół mechaniki dodatkowo pierwszym etapem są 4 gąbki które przyjmują na siebie pierwszy syf.

a mam pytanko odnosnie filtra wew. czy jak bedzie posiadal lampe uv to dobrze??? bo rozumiem ze glony sa wskazane z tymi rybami

Opublikowano

ja mam z UV-ką i tylko załączałem jak akwa dojrzewało, teraz wogóle tego nie używam bo ponoć likwiduje bakterie, te pożądane również więc nie ma to sensu, poza tym dajesz dodatkowo 11W od niej, kiepsko opłacalne.