Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 lata później...
Opublikowano

Hej a ja mam takie pytanie. Skoro skaly tj piaskowiec czerony czy zolty podnosza ph to jak twarda bedzie woda kiedy w kranie i tak juz jest ok 7 ? Znalazlem dosc ciekawe i ladnie wygladajace skalki piaskowca i zamierzam urzyc ich w moim nowym akwa (myjka cisnieniowa, plus 3 godziny w piekarniku zalatwily chyba sprawe dziadostwa ktore mogloby zaszkodzic rybom) . Teraz tylko czekam na zbiornik ale mimo wszystko obawiam sie ze woda bedzie ZA twarda. Oto kilka z nichtmp_2900-1474394120551-415575671.jpgtmp_2900-1474394062160-209670803.jpgtmp_2900-1474394100165-312008550.jpg

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
3 minuty temu, myszeczqa napisał:

Ja tez się podepne pod post. Mianowicie chciałam się zapytać czy łupek drzewiasty tez się nadaje do Malawi? ;) z góry dziękuję za odpowiedź 

Nadawać się nadaje,ale zazwyczaj nie wygląda on ciekawie w zbiorniku,także to wybór tylko twojego gustu :D 

Opublikowano
6 minut temu, egon44 napisał:

Nadawać się nadaje,ale zazwyczaj nie wygląda on ciekawie w zbiorniku,także to wybór tylko twojego gustu :D 

Rozumiem czyli proponujesz poszukać czegoś innego ;)

Opublikowano
2 minuty temu, myszeczqa napisał:

Rozumiem czyli proponujesz poszukać czegoś innego ;)

Jeśli tobie taki kamień się podoba to zostaw,ale jeśli chcesz nawet w minimalnym stopniu odwzorować naturalny biotop Malawi to poszukaj innego kamienia...