Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy po zalaniu akwarium muszę mieć włączoną grzałkę i oświetlenie przez 12h ? A filtr wewnętrzny też ? Bo zewnętrzny to wiadomo, że 24h.

Opublikowano

Grzałkę i biologa 24h a światła i mechanika nie musisz ale ja miałem przy starcie wszystko na 24h tylko światło włączałem jak mi się chciało

Wysłane z mojego Galaxy S III, za pomocą Tapatalk'a

Opublikowano

Grzałka cały czas ma termostat to załączy się kiedy będzie potrzeba, zewnętrzny cały czas, światło według uznania chyba że jakieś roślinki masz to kilka godzin

Opublikowano

No właśnie, myślałam, żeby posadzić nurzańca w jednej kępie. Czy od razu po posadzeniu mam go nawozić i czy przy zestawie świetlówek T8 30W Power Glo + Aqua Glo będzie rósł ?

Opublikowano

Cym chcesz nawozić? Na dobrą sprawę to nie musisz wcale. Na ile litrów masz te 60W? Co prawda rośliny najlepiej rosną przy świetle o barwie 6500K, te świetlówki mają 18000K, ale myślę, że sobie spokojnie poradzą.

Opublikowano
No właśnie, myślałam, żeby posadzić nurzańca w jednej kępie. Czy od razu po posadzeniu mam go nawozić i czy przy zestawie świetlówek T8 30W Power Glo + Aqua Glo będzie rósł ?

U mnie dawno, dawno temu przy takim zestawie świetlówek o identycznej mocy nurzańce piękne rosły bez dodatkowych zabiegów w postaci naworzenia. Jak znajdę fotkę to wrzucę poglądowo do tego wątku. Zaletą AquaGlo jest to, że widmo tej świetłówki stymuluje wzrost roślin ;-)