Skocz do zawartości

urwiz

Użytkownik
  • Postów

    5
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Reputacja

10
  1. urwiz

    prośba o ocenę wody

    a miało być tak pięknie no dobra pozostaje mi tylko na chwilę obecną dokupić roślinki i jazda z mieczykami i molinezjami no ale dzięki za dobre chęci. pozdrawiam
  2. urwiz

    prośba o ocenę wody

    zbiornikiem to się raczej nie mam czym chwalić bo mnie zmieszacie z błotem :/ zbiornik nie jest zbytnio adekwatny do pyszczaków, lecz na swoją obronę dodam że jak to akwarium będzie funkcjonowało jak należy to będzie napewno dużo większe zbiornik 60x30x40 70l. pokrywa z oświetleniem 1x15w tło strukturalne 3d jasne skały piasek kwarcowy rzekomo prosto z jeziora malawi 3 wapienie filipińskie i jeden koralowiec na filtr to się raczej nabrłem na bajer typu światło UV bo jest to aquael unifilter 500 uv i myślę że na taką wielkość zbiornika w zupełności wystarczy może w przyszłości dokupie do niego dokładkę na wkład ceramiczny nie wiem. wodę napowietrzam deszczowiną do tego grzałka z termostatem i to na tyle. aha i zamierzam wpuścić tam 4 pyszczaki co wy na to??
  3. urwiz

    prośba o ocenę wody

    no wpuściłem dziś ryby startowe 2 małe welony uważając że wytworzą wystarczającą iloś amoniaku trochę woda się mlekowata zrobiła ale jak sobie na forum poczytałem ''cierpliwości'' a będzie klarowna. za ok dwa dni zamierzam przepłukać filtr bo może po 10 dniach się trochę przybrudziłzrobię małą podmiankę wody ok 15%, a i . no i poczekam jeszcze ok 2 tyg. i zobaczy się czy akwarium wkońcu dojrzeje do pyszczaków. jeśli coś robię nie tak to proszę o podpowiedź
  4. urwiz

    prośba o ocenę wody

    więc rozumiem że jeszcze czekać
  5. urwiz

    prośba o ocenę wody

    proszę o ocenę wody. jest to nowo założone akwarium zalane 10 dni temu. w akwarium mam kilka wapieni, piasek kwarcowy żadnych roślin. filtr chodzi 24h/dobe temperatura wody ok 26 st. parametry wody: NO3 10mg/l NO2 0mg/l GH >7st.d KH 6st.d pH ok 7,8 mam pytanie czy mogę już wpuścić ryby??
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.