Skocz do zawartości

A piece of Niasa Lake

klub-malawi.pl
 Udostępnij


Jako, że jest to moja pierwsza obecność na waszym portalu chciałbym powitać wszystkich zapalonych malawistów! Baniak jest świeżo zalany i jeszcze w trakcie poprawek. Pokrywa docelowo zostanie zastapiona oświetleniem sufitowym (np.halogeny, z tyłu z widmem niebieskim, z przodu widmo cieplejsze-wybarwiające). Charakterystyka baniaka: * akwarium z szybą profilowaną 120x30(40)x60 * tło: folia samoprzylepna * skałki: 150kg serpentynitu * podłoże: piasek * rośliny: brak, chociaż zastanawiam się (mam do dyspozycji Anubiasa barteri, Microsorum pteropus - forma hodowlana i dzika) * ogrzewanie: Aquael 200W * oświetlenie: obecnie przód Philips TL-D 30W Aquarelle SLV i tył Philips Aquarelle 30W * filtracja: zewn.: Fluval 404 wewn.: na dzień dzisiejszy brak (w tym tygodniu wybiorę 1 z 2: Aquael Turbo 1100l, Fluval 4 +) Tak, i obsada (na razie baniak zasiedlają jedynie bakterie). Jednak z poprzedniego zestawu mam Melanochromis auratus 3+11 i Maylandia estherae red red 2+2. Co wpuszczę to czas pokaże. Rozważam jednogatunkowe z auratusami lub Pseudotropheus demasoni lub Labidochromis sp. "hongi". Chciaż bliżej mi do tych dwóch ostatnich. Dane co do obsady zaktualizuję. Pozdrawiam


Z kategorii:

Akwaria

· 3306 grafik
  • 3306 grafik
  • 6766 komentarzy do grafik

 Udostępnij


Rekomendowane komentarze

Brak komentarzy do wyświetlenia

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Dodaj komentarz...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.