Unimax 250 vs. JBL e900 vs. tetra ex700 - pomóżcie proszę
-
Recently Browsing 0 members
- No registered users viewing this page.
-
@Vrzechu Najpierw całość malowałem altaxem (jakiś ciemny, chyba heban). Z Eco użyłem koloru zielony ciemny, ale bardzo delikatnie pryskałam z odległości aby tylko lekko się zazieleniło (a i tak zazieleniło się mocno). Na koniec biała farba metodą suchego pędzla aby uwidocznić krawędzie.
-
@did Dzięki za odpowiedź też używałem na koniec lakieru bezbarwnego Eco - revolution. Czy pamiętasz jakich kolorów/rodzajów z tych Eco - revolution używałeś Ty?
-
@AinaeL, @Vrzechu swoje malowałem farbami akrylowymi altax z atestem do zabawek oraz farbami w spray-u eco revolution też z atestem do zabawek. Na wszelki wypadek po całkowitym wyschnięciu przez wiele dni je moczyłem w wodzie, gdyby coś do niej puszczały. Ryby już wśród nich pływają i mają się dobrze.
-
@AinaeL ja swój malowałem farbami akrylowymi ze sklepu Action i lakierowałem bezbarwnym lakierem ekologicznym. Ciekawi mnie czym malował moduły @did ponieważ jego wykończenie wydaje mi się przyjemniejsze dla oka w momencie kiedy jeszcze kamienie nie są porośnięte glonami
-
https://allegro.pl/oferta/waz-ssawno-tloczny-ali-flex-25mm-1-mb-waz-spiralny-10620132366
-
@Bartek_De co to za rury tu masz? Dzięki wszystkim za informację i porady. Sump klejony, jak uruchomię to dam znać z fotkami co zrobiłem .
-
Glony to norma, tym się nie przejmuj. Podmiany zacznij robić, jak NO3 skoczy ponad 30. pH 7,5 jest ok, ale zawsze możesz trochę podbić. Ale spokojnie. Zdążysz. Na razie obserwuj baniak, pilnuj parametrów i ciesz się rybami. Daj temu parę tygodni, niech okrzepnie i się ustabilizuje, a wtedy zobaczysz co tam ewentualnie pogrzebać
-
Od niedzieli parametry zaczęły się stabilizować i ryby stały się bardziej żwawe. W tym trudnym tygodniu, codzienne podmiany wody + bakterie Prodibio zrobiły robotę (w sumie wlałem 6 ampułek). Na dzień dzisiejszy N02=0, obsada przetrwała w całości. Zaczęły się natomiast pojawiać pierwsze glony na kamieniach (jedne jaśniejsze, drugie ciemna zieleń przypominająca gąbkę - mam nadzieje, ze to nie sinice) Mam teraz jeszcze dwa pytania: - kiedy mam zacząć robić cotygodniowe podmiany wody? - czy pH 7,5 jest wystarczające? Dzieki raz jeszcze za pomoc, dzięki słuchaniu rad bardziej doświadczonych akwarystów udało się opanować sytuacje!
-
Przepraszam, a jaką farbą zostały pomalowane te śliczne moduły?
-
By KapitanCzysty · Posted
Dobra, jestem wstępnie przekonany i zaintrygowany… 😉 Czekam na relacje z dalszych postępów 👍 i co parę dni biorę metr i coś tam probuje mierzyć u siebie na ścianie, to długość akwarium, to wysokość tv, odległość od szafy. Nie wiem po co, ale to już syndrom choroby zakaźnej i przewlekłej 🤣
-
-
Topics
-
Images
Recommended Posts