Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. stan Opublikowano 14 Września 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. #1 Opublikowano 14 Września 2016 Tym razem chciałem pokazać w krótkim cyklu foto jak wybarwiał się mój NIMBOCHROMIS FUSCOTAENIATUS Ryba krótko po przyjeździe z Cichlidenstadl ( Niemcy) długość około 10cm ( początek stycznia 2014) Ryba około 12cm przez ten czas nie wiele się działo w wybarwieniu młodego samca. ( KONIEC LUTEGO 2014) Ryba po kolejnym miesiącu wyraźnie mocniej dostała kolorów jak i nabrała kształtów i masy ( długość około 15cm ) - koniec marca 2014 Kolejne miesiące nie wiele zmieniają w wybarwieniu, za to ryba rośnie w oczach i zaczyna wyglądać jak prawdziwy drapieżnik (około 16-17cm) okres kwiecień - lipiec 2014 Po osiągnięciu około 18-21 cm ryba jest w pełni wybarwiona i aż praktycznie do tarła nie wiele zmieniała ubarwienie, jedynie nadal rosła. Maj 2015r Ryba o długości 24cm podczas tarła kwiecień - maj 2016 Ryba w pełnej krasie po tarle długość 24cm . Z tego co zauważyłem pełnych to Nimbochromis Fuscotaeniatus osiąga piękno i głębie swoich kolorów ( w szczególności granatów) dopiero po dodaniu samicy i odbytym częściowo tarle. Samica NImbochromisa fuscotaeniatusa około 15-16cm Tutaj bestyja podczas karmienia z ręki 10
bakus_44 Opublikowano 14 Września 2016 #2 Opublikowano 14 Września 2016 Super, moje na razie w fazie 1, a zbiornik dla nich w fazie 0, ale postępy idą
timi-akwaria.pro Opublikowano 14 Września 2016 #3 Opublikowano 14 Września 2016 W trzy miesiące 5cm? Futer chyba sypałeś wiadrami ;-) Na moje oko to na borlejkach tak urósł;);)
darkon Opublikowano 14 Września 2016 #4 Opublikowano 14 Września 2016 Piękna ryba, a na ostatnim zdjęciu jego mina bezcenna
stan Opublikowano 15 Września 2016 Autor #5 Opublikowano 15 Września 2016 15 godzin temu, timi napisał: W trzy miesiące 5cm? Futer chyba sypałeś wiadrami ;-) Na moje oko to na borlejkach tak urósł;);) No muszę Ci powiedzieć że ta ryba jak i bucco bardzo szybko rosły wręcz w oczach. 1
Rekomendowane odpowiedzi