pmiz Opublikowano 5 Listopada 2013 #1 Opublikowano 5 Listopada 2013 Witam Zbiornik to 112 litrów obsada będzie Saulosi Rośliny Mikrozorium Wystrój Wapień koralowcowy czerwony Biały piasek jakie najlepsze oświetlenie : Narva Oceanic BLUE T8 18W + Sylvania Aquastar T8 18W 10000K czy Narva Oceanic BLUE T8 18W + Sylvania Grolux T8 18W 8500K Narva Oceanic BLUE dostałem nową od znajomego więc która do tego dodać z tych 2 bo mam okazyjnie do kupienia nowe. A mogę kupić tylko jedną Jakby ktoś miał fotki jak wygląda zbiornik z takimi oświetleniami to niech pokarze . Chciałbym mieć taki efekt jak w zbiornikach morskich tylko nie za ciemno . Pozdrawiam.
Andrzej Głuszyca Opublikowano 5 Listopada 2013 #2 Opublikowano 5 Listopada 2013 ...Power Glo ( przód) i Aqua Glo ( tył). Jeżeli wolisz ciemniejsze klimaty to Power Glo do przodu..Tył bez świetlówki... I na świetlówce pasek z foli aluminiowej po ok 10-15 cm aby lekko zaciemnić boki!!! Oczywiście wszystko to sprawa gustu...Każdy kolega który będzie Ci tu podpowiadał zrobi to poprzez pryzmat swojego gustu..Ja też..) Na moim zdjęciu jest właśnie tak jak Ci tu napisałem!! Kliknij na zdjęcia akwariów w galerii to może sam coś interesującego Ciebie znajdziesz!!... ..teraz doczytałem ,że nie chcesz ciemnego efektu:)) To wtedy Power Glo do przodu a Aqua Glo do tyłu:)) Ewentualnie na odwrót!!
pmiz Opublikowano 5 Listopada 2013 Autor #3 Opublikowano 5 Listopada 2013 Ale ja prosiłem o radę która wybrać z tych 2 co napisałem do tej co już mam .
Rekomendowane odpowiedzi