Announcements
-
By ziemniak · Posted
Dla mnie jest świetnie tylko ta plaża po lewej stronie trochę mnie razi. Podobne konstrukcje układam dzieciom w Chorwacji na brzegu morza Ująłbym 3-4 kamienie z przedniej szyby, a największy z nich rzucił na środek tej lewej plaży -
By darkon · Posted
U mnie chodzi od 7.00 do 23.00 na 1/2 mocy, następnie przełącza się w tryb nocny, do karmienia wyłącza się razem ze skimerem na 10 minut. Wy-Tapatalkowane -
By Robson79 · Posted
U mnie też chodzi na okrągło i pokarm sypię w nurt falownika aby wszystkie ryby miały możliwość złapania choć kilku granulek... 😉 -
By Robson79 · Posted
Ja bym w tym litrażu dał maksymalnie 2 gatunki. Saulosi wielosamcowo oraz dla kontrastu Rdzawe. Będą 2 gatunki i 3 kolory więc jak byś miał 3 gatunki. Yellow jest piękny ale dość agresywny wewnątrzgatunko i u mnie w 450l podczas tarła rozstawiał samice po kątach ale to też zależy od temperamentu danego samca. Socolofi do tego litrażu bym nie dawał ponieważ potrafi dorosnąć do ponad 15cm no i z jakością bywa różnie... -
-
-
By Falcowski · Posted
Ja nie mam w ogóle. Tylko i wyłącznie non stop pompa od sumpa na maxa - 9000l/h. -
-
By anutemix · Posted
Hej jak u Was jest? cyrkulator cały czas działa czy na noc wyłączony? Żeby rybki odpoczęły sobie. Poznam opinie i spostrzeżenia. Pozdro -
By Bartek_De · Posted
Trochę mało miejsca tam masz jak pod taką pompę. Pompa musi być pionowo? Bo jeśli w hamburgu nie będziesz miał nic co mogłoby dostać się do wirnika, na przykład ceramika, to mógłbyś zrezygnować z kosza i może pompa zmieści się poziomo, a wtedy możesz użyć takiego węża https://allegro.pl/oferta/waz-karbowany-25mm-1-cal-niezalamujacy-się-7258479590 nie musi być konkretnie ten, to tylko przykład. Ja kupowałem w OBI, są różne średnice. Te węże są miękkie, fajnie się formują i nie zaginają się, polecam. Natomiast jeśli pompa musi być tak jak jest to wtedy musisz wykombinować sobie jakieś kolano, które nakręcisz na wyjście z pompy, do kolana wkręcisz lub wkleisz końcówkę na wąż, a dalej to już wąż jak wyżej. No chyba, że ta końcówka nakręcana, którą widać na zdjęciu, zmieści ci się (bo i tak ją pewnie dotniesz) wtedy ten wąż będzie idealny.
-
-
Topics
-
-
Images
Recommended Posts