-
By Tomasz78 · Posted
To jest Chindongo socolofi, możliwe że samiec ale pewności nie mam. -
By RudaAgucha · Posted
Moi drodzy 😊 czy ktoś może mi napisać jak się ten pyszczak nazywa i jakiej jest płci? -
By suricade · Posted
Co do przytoczonego wątku Henryka-Deccorativo. To temat został zarzucony. Dlatego z ciekawością obserwuję Twoje poczynania i trzymam kciuki. -
-
-
-
By Barszczyk · Posted
Chyba się nie zdecyduję na mix. Niech to będzie biotop czysty gatunkowo NMB. Świadomie rezygnuję z obserwacji zachowań ryb MB, ze względu na ich terytorializm i zwiększoną agresję wewnątrz i zewnątrz gatunkową. A tak po krótce, Cynotilapia Zebroides Cobue po prostu mi się nie podoba.. Kuleczki się zdarzają, myśl krąży o starym znajomym.. tylko z innym umaszczeniem: Copadichromis chrysonotus “White Blaze” LUB Copadichromis Mloto White Top Grafiki zapożyczone z internetu, nie są moją własnością. -
By jesiotr · Posted
Witam po dość długim czasie w końcu znalazłem chwile na zrobienie zdjęcia. Akwarium skończone w wakacje 240x70x70 1176l Filtracja oparta o 2 układy narurowe + ciągła podmiana wody Oświetlenie moduły LED RGB plus białe sterownik LED Dimmer Pro Obsada : Labeotropheus trewavasae chilumba 2/4 obecnie 1/4 Labeotropheus fuelleborni katale 2/4 obecnie 1/0 (muszę dokupić samice, walki samców zniszczyły stadko) Tropheops chilumba 14 szt (narazie żaden samiec się nie wybarwił) Metriaclima fainzilberi Luwino Reef 6 szt (Napewno 1 samiec i 1 samica) Melanochromis chipokae 2/4 (obecnie 1/4) Cała obsada Tan Mal. Muszę dokupić samice Labeotropheus fuelleborni katale i zastanawiam się nad dołożeniem Cynotilapia aurifrons chilumba tylko się zastanawiam czy to nie będzie już przesada. Poniżej zdjęcie całości. Muszę dokupić zdalny wyzwalacz do lampy i wtedy pocykać ryby -
By Barszczyk · Posted
@darianus Twoje posty są nieocenionym źródłem wiedzy dla konkretnie mojej osoby, od początku wypowiadasz się w moim temacie bardzo rzeczowo i merytorycznie. Właśnie dzięki uprzejmości dzielenia się taką wiedzą młodzi adepci sztuki biotopu Malawi, do których się zaliczam, mają o wiele łatwiej i szybciej mogą dojrzeć w temacie. Kolego @darianus czapki z głów. Przedstawiłeś w poście kilka bardzo ciekawych prawd, które w konsekwenci zmieniają moje podejście a tym samym moją pierwszą obsadę. Akcje Aulonocar spadają.. ..tak posiadam ofertę od Pani Moniki, wynika z niej fakt iż sam Copadichromis sp. „virginalis gold” zje budżet na zarybienie całego z zbiornika. -
By triamond · Posted
Zgadam się z Tobą, że filtracja w słodkowodnym jest prosta, ale, proszę, przeczytaj jeszcze raz ze zrozumieniem, co napisałem. Odniosłeś się do wyrwanego z kontekstu cytatu o znaczeniu odmiennym od całości i dalej popłynąłeś obalając (nie moje stanowisko - bo przecież nie skupiam się tylko na związkach azotowych) przez sprowadzenie do absurdu (akwarium w piwnicy). To trik retoryczny - chochoł (https://pl.wikipedia.org/wiki/Sofizmat_rozszerzenia). A to wszystko, bo masz przekonanie, które uznajesz za oczywiste (moim zdaniem błędnie), że "Filtry biologiczne jakie by nie były zapewnią tylko warunki do życia rybom. O resztę trzeba zadbać w inny sposób". 1. Napisz precyzyjnie, o jaką _resztę_ Twoim zdaniem chodzi i w jaki _inny_ sposób trzeba o to zadbać. 2. Podaj jakieś argumenty na poparcie tej tezy. 3. Będę też wdzięczny za _bezpośrednie_ krytyczne uwagi dot. mojego pomysłu. Pozdrawiam
-
-
Topics
-
-
Images
Recommended Posts