19 postów w tym temacie

Dociera się, zachodzi lekko glonem i cichnie

0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach
9 godzin temu, egon44 napisał:

Widzę na fotkach że ma gąbki pod pompą i w otworze na węże w szafce ale mogą one nie spełniać zadania w postaci wygłuszenia drgań...

Strzał w dziesiątkę! 
Otóż, przez rzez jeden otwór w szafce wychodzą dwa węże, z czego jeden z nich - ten od Unipumpa przenosi spore drgania. Gdy je odsunę od siebie i przytrzymam w pozycji uniemożlowiającej im stykanie się, jest błoga cisza :) ! Sugestia kolegi Andrzeja @egon44 okazała się być 100% w punkt. - trzeba odseparować od siebie te dwa przewody na wyjściu z szafki, dodatkowo tak je prowadząc, aby nie dotykały one także płyty szafki. Sztuka trudna, bo otwór niezbyt duży a węże w przekroju relatywnie duże, więc albo zrobię nowy otwór otwornicą, albo będe kombinował z jakimiś plasitkowymi kolankami i rurkami. 
Tak czy inaczej, zdiagnozowano źródło problemu i teraz trzeba jedynie go wyeliminować :)
 

1

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

No widzisz i po problemie ;)

 

0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Na to wygląda :)

Coraz bardziej podoba mi się to rozwiązanie filtracji. Ciekaw jestem czy też będzie tak samo skutecznie dawało radę, jak ryby podrosną.. :) 
Na ten moment nie zauważam wad, a i temperatura wody przestała rosnąć (stanęła na 28,1 st.C). Zdaje się, że Unipump nie oddaje już większej ilości energii cieplnej. 

0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

@luck83 - Pozostały do wykonania obiecane pomiary siku:D chyba już butelka po mineralnej pusta?

A mnie to rozwiązanie coraz mniej się  podoba - dostałem do testowania ten HW603A .

Rozebrałem na drobny mak i potwierdza się to co napisałem na początku.

Zaprojektowano to cudo pod 400l/h a w realu pod 300l/h i nie da się tego dostosować do 1400l/h . Pracuje bo musi ale straty na przepływie są ogromne.

Przy okazji wyszły wady konstrukcyjne  - kubła, zaworów, .

Agnieszka @suricade już wcześniej podejrzewała że jak dasz ten kubełek jako prefiltr - mechanik  przed silną pompę to musi brać powietrze.

 

0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

@deccorativo czy mógłbyś szerzej rozpisać swoje spostrzeżenia po testach kubełka?

0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

trzeba było dać prefiltr z korpusu z gwintem 3/4'', mam u siebie - rewelacja ..

0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach
Godzinę temu, michal_j napisał:

trzeba było dać prefiltr z korpusu z gwintem 3/4'', mam u siebie - rewelacja ..

@michal_j mógłbyś wyrzucić fotkę jak to u Ciebie wygląda? W korpusie masz wkład sznurkowy czy owatę?

0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Jak na fotce, dałem owate, sznurki za szybko się zapychały.61b135ce8d48c4f43c44f5c3569ac0e1.jpg

0

Udostępnij tego posta


Odnośnik do posta
Udostępnij na stronach

Żeby dodać komentarz, musisz założyć konto lub zalogować się

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą dodawać komentarze

Dodaj konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!


Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się tutaj.


Zaloguj się teraz

  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.