Jump to content

Zasilacz Philips xitanium.


Neosternik
 Share

Recommended Posts

Neosternik

Witajcie.

Wpadł w moje ręce taki zasilacz jak w temacie i mam z nim mały problem.

Chciałbym go użyć do napędzenia sterownika Conrada w połączeniu z takimi panelami led jak poniżej.

Problem w tym że po podpięciu do zasilacza jednego panela mam tylko mrugnięcie i na tym koniec. Gdy podpinam 5 szt paneli oryginalnymi kablami to kompletnie nic się nie dzieje.

Dziś próbowałem podpiąć pasek led i też cisza. O co chodzi? Coś źle podłączam, czy coś z zasilaczem?

60aa0b465618.jpg


064906a291e3.jpg



Wysłane z mojego SM-P600 przy użyciu Tapatalka

Link to comment
Share on other sites

spiochu

Ciężko powiedzieć czy źle podłączasz skoro nie piszesz jak to robisz :)

W instrukcji jest napisane, ze daje na wyjściu 100-215V wiec sam rozumiesz do czego te Ledy się już nadają ;) Chyba, że czytam inną instrukcję ;)


Wysłane z telefonu

Link to comment
Share on other sites

To jest zasilacz stałoprądowy 120-400mA do określonej ilości diod w szeregu.

Napięcie wyjściowe 100-215V czyli na szereg diod typu PowerLED od 30szt do 66 szt w szeregu (policzyłem 3,25V na diodę 1W bo on ma max 400mA).

Przy mniejszej ilości pewnie włączyło się zabezpieczenie.

Link to comment
Share on other sites

Neosternik

Podłączam tak, po lewej stronie uziemienie pod uziemienie, pod N - neutralny, pod L - faza.

Prawa strona to oryginalna wtyczka która idzie pod panel led również z oryginalnym przyłączem.

Gdy nie podepne paneli led i podepne miernik to pokazuje napięcie 0,7V


Wysłane z mojego SM-P600 przy użyciu Tapatalka

Link to comment
Share on other sites

Zasilaczy stałoprądowych nie powinno się podłączać najpierw do zasilania a potem do diod.

Zalecana kolejność:

- podłączyć diody,

- włączyć zasilanie 230V


Jeśli to oryginalne panele z kompletu do tego zasilacza to być może coś jest uszkodzone.

Skoro przy 1szt tylko mrugnie a przy 5szt nic to spróbuj kolejno po 2szt, 3szt itd.

Może się okazać że 1szt daje za małe obciążenie aby zaskoczył a 5szt za duże i włącza się zabezpieczenie.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...


Po podpięciu do aktualnego oświetlenia w akwarium panel nie ożywa

Co może być nie tak?



Wysłane z mojego SM-P600 przy użyciu Tapatalka

post-9835-14695724192636_thumb.jpg

post-9835-14695724192983_thumb.jpg

post-9835-14695724193247_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.

Announcements



×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.