Skocz do zawartości

PYSIAKI kukaszka

klub-malawi.pl
 Udostępnij


Oto PYSIAKI "kukaszka" jak malowane. Mój wycinek malawi to zaledwie 450 litrów deklarowanej pojemności (150cm/50cm/60cm), z czego około 1/4 zajmują kamienie - głównie piaskowce. Nazywam się Artur Kaliński i, jak widzicie mam mnóstwo pysiaków (w sumie 14 gatunków), wśród nich trewucie, mpangi, perscipaxy, socolofy, sprengi... (niewtajemniczonych odsyłam do mapy członków klubu - woj. mazowieckie, gdzie zamieściłem wszystkie nazwy gatunkowe i rodzajowe mojego przychówku). Jak widać jestemzwolennikiem zielonego malawi, dlatego znajdziecie u mnie zarówno Anubiasy, jak i Valisnerie czy Cryptocoryny. Zbiornik jest jeszcze "młody" - ma dopiero dwa miesiące, a i ryby nie są jeszcze w większości wyrośnięte. Tymniemniej dochowałem się już młodych od Pseudotropheus socolofi i właśnie obserwuję tarło moich starych poczciwych Ancistrusów. Moje akwa obsługuje kubełek Hydor 30 i wewnętrzny Weipro 3500. Ponad to zainstalowałem UV Sery i własnej konstrukcji denitryfikator. To tyle o mnie i moich pysiakach. W akwa bawię się od lat, ale w malawi dopiero parę miesięcy. Nie wiem czy moim wycinkiem biotopu malawi mogę konkurować ze "starymi wyjadaczami", ale liczę na Waszą wyrozumiałość :-)


Z kategorii:

Akwaria

· 3306 grafik
  • 3306 grafik
  • 6764 komentarzy do grafik

 Udostępnij


Rekomendowane komentarze

Brak komentarzy do wyświetlenia

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Dodaj komentarz...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.